Cât câştigă un începător în România, Bulgaria, Ungaria sau Slovenia

Studiul Doing Business 2011 arată că în Slovenia proaspeţii angajaţi sau ucenicii sunt printre cei mai bine plătiţi din Europa, cu un salariu minim de 1.036 dolari, de 4,8 ori mai bine comparativ cu un începător dintr-o firmă din România.

34 afișări
Imaginea articolului Cât câştigă un începător în România, Bulgaria, Ungaria sau Slovenia

Cât câştigă un începător în România, Bulgaria, Ungaria sau Slovenia (Imagine: Ovidiu Iordachi/Mediafax Foto)

În România un angajat începător câştigă de 1,8 ori mai puţin decât unul din Ungaria sau Polonia, de 2,2 ori mai mult decât în Republica Moldova, dar de două ori mai prost comparativ cu unul din Cehia.

Dintre ţările din regiune, de departe, în Slovenia proaspeţii angajaţi sau ucenicii sunt printre cei mai bine plătiţi, aceştia obţinând un salariu minim de 1.036,7 dolari, de 4,8 ori mai mult comparativ cu un începător într-o firmă din România, potrivit studiului Doing Business 2011, publicat recent de Banca Mondială. În ediţia din acest an autorii studiului au introdus şi date referitoare la salariul minim, ca fiind salariul minim pe care îl poate primi un angajat de 19 ani sau un ucenic.

Analiza mai arată că, de exemplu, în Germania un ucenic este plătit cu 1.139 euro pe lună, iar în Japonia cu 1.361,4 euro.

Citeşte mai multe despre cât câştigă un începător pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici