Cât de mult s-au ieftinit benzina şi motorina din cauza pandemiei coronvairusului. Preţul carburanţilor în România

O veste bună pentru şoferi este că în această perioadă, preţurile carburanţilor s-au ieftinit în Europa din cauza pandemiei coronavirusului.

3219 afișări
Imaginea articolului Cât de mult s-au ieftinit benzina şi motorina din cauza pandemiei coronvairusului. Preţul carburanţilor în România

Cât de mult s-au ieftinit benzina şi motorina din cauza pandemiei coronvairusului

 

Comisia Europeană a publicat un document cu anumite statistici care arată situaţia preţurilor combustibilor, iar în ţara noastră un litru de benzină costă, în media, sub un euro o.981 , iar un litru de motorină costă 1.015 euro. După noi vine Ungaria  (1,017 euro/litrul de benzină, respectiv 1,044 euro/litrul de motorină), Bulgaria (1,059 euro/litrul de benzină, respectiv 1,058 euro/litrul de motorină) şi Polonia (1,046 euro/litrul de benzină, respectiv 1,070 euro/litrul de motorină).
 
Ţările din Europa cu cei mai scumpi carburanţi sunt Olanda (1,551 euro/litrul de benzină, respectiv 1,244 euro/litrul de motorină), Grecia (1,50 euro/litrul de benzină, respectiv 1,26 euro/litrul de motorină) Italia (1,496 euro/litrul de benzină, respectiv 1,389 euro/litrul de motorină) şi Suedia (1,399 euro/litru de motorină, iar un litru de benzina costa 1,330 euro/litru/.)
 
Criza coronavirusului a afectat cererea mondială de petrol, iar Arabia Saudită a declanţat un război al preţurilor ce a dus la iertinirea consistentă a carburanţilor. De asemenea, această piaţă a fost afectată de decizia Arabiei Saudite de a reduce preţurile ţiţeiurilor, adoptând o altă strategie, mai ales după negocierile eşuate care au avut loc în OPEC şi Rusia.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici