Cât de sănătoasă este mâncarea vegană pentru câini - studiu în premieră

  • Alimentaţia pe bază de plante oferă o nutriţie completă şi echilibrată pentru câini, arată un nou studiu, protejând totodată şi mediul.
  • Hrana pentru animale de companie este responsabilă pentru aproape 33% din impactul asupra mediului al producţiei industriale de animale în ceea ce priveşte utilizarea terenurilor, consumul de apă, utilizarea combustibililor fosili, producţia de biocide şi producţia de deşeuri.
  • Totodată, hrana convenţională pentru câini este adesea fabricată din produse animale de calitate slabă, care au fost asociate cu probleme de sănătate pentru câini.
2477 afișări
Imaginea articolului Cât de sănătoasă este mâncarea vegană pentru câini - studiu în premieră

Cât de sănătoasă este mâncarea vegană pentru câini - studiu

Un nou studiu arată că dietele pe bază de plante pot oferi o nutriţie completă şi echilibrată pentru câini în mai multe etape ale vieţii lor.
 
Studiul de 12 luni, realizat de clinicienii-cercetători de la Colegiul de Medicină Veterinară al Western University of Health Sciences din California (SUA), este prima investigaţie cuprinzătoare privind efectele pe termen lung ale unei diete pe bază de plante pentru câini.
 

Hrana convenţională versus cea vegană

 
Principalele constatări ale studiului sugerează că produsele alimentare pentru câini pe bază de plante pot oferi toţi nutrienţii necesari pentru o dietă echilibrată pentru câinii adulţi - inclusiv câinii care sunt consideraţi atleţi de anduranţă au arătat performanţe optime având o dietă fără carne.
 
Autorii studiului spun că scopul cercetării este de a creşte gradul de conştientizare cu privire la impactul hranei convenţionale pentru câini asupra animalelor şi a mediului, deoarece hrana pentru animale de companie este responsabilă pentru aproape 33% din impactul asupra mediului al producţiei industriale de animale în ceea ce priveşte utilizarea terenurilor, consumul de apă, utilizarea combustibililor fosili, producţia de biocide şi producţia de deşeuri.
 
Hrana convenţională pentru câini este adesea fabricată din produse animale de calitate slabă, care au fost asociate cu probleme de sănătate pentru câini.
 
Potrivit cercetării, câinii prezintă o adaptare evolutivă care le permite să optimizeze metabolismul carbohidraţilor, ceea ce face ca dieta bazată pe plante să fie excepţional de potrivită pentru majoritatea câinilor.
 
Cercetarea oferă informaţii esenţiale pentru proprietarii de animale de companie care doresc să ia decizii în cunoştinţă de cauză cu privire la nutriţia animalului lor de companie şi la impactul pe care hrana acestuia îl are asupra mediului. Deşi cererea de hrană vegană pentru câini a crescut în ultimii ani, aceasta este încă privită pe scară largă ca fiind lipsită de nutrienţi şi nepotrivită pentru sănătatea animalelor pe termen lung. Dar cercetătorii spun că nu este aşa.
 

Şi câinii pot fi vegani 

 
„Suntem încântaţi să împărtăşim rezultatele acestui studiu revoluţionar, care demonstrează că o dietă completă din punct de vedere nutriţional bazată pe plante poate maximiza sănătatea şi calitatea vieţii câinilor şi poate reduce amprentele de carbon”, a declarat Darren Middlesworth, preşedinte şi director executiv al V-Dog şi V-Planet, într-un comunicat.
 
„Cercetarea subliniază faptul că o opţiune mai sănătoasă şi fără cruzime pentru proprietarii de animale de companie are, de asemenea, potenţialul de a avea un impact pozitiv asupra mediului şi a altor animale”, a declarat Middlesworth.
 
Deşi studiul a folosit marca de hrană pentru câini V-Dog ca exemplu pentru o dietă completă din punct de vedere nutriţional bazată pe plante, marca nu a comandat studiul. Concluziile studiului au fost prezentate la începutul acestei luni la Western Vet Conference din Las Vegas. 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici