Cât la sută din populaţia României joacă la "păcănele". Ponderea românilor care joacă la LOTO

Trei la sută dintre români joacă la maşini de tip slot, cunoscute ca "păcănele", pe care le asociază cu socializarea, distracţia, plăcerea jocului şi câştigul, se arată într-un studiu realizat la iniţiativa Asociaţiei Organizatorilor de Sloturi.

1239 afișări
Imaginea articolului Cât la sută din populaţia României joacă la "păcănele". Ponderea românilor care joacă la LOTO

Cât la sută din populaţia României joacă la "păcănele". Ponderea românilor care joacă la LOTO (Imagine: Shutterstock)

Potrivit studiului citat, trei la sută dintre români participă la jocurile de sloturi, pe care "le asociază cu beneficii precum socializare, distracţie, relaxare, plăcerea jocului şi câştig". Jucătorii de sloturi sunt într-o proporţie de 92 la sută bărbaţi şi au o vârstă medie de 29 de ani. Totodată, sloturile sunt preferate de patru la sută din populaţia de la oraş şi doi la sută din populaţia mediului rural.

"Conform statisticilor internaţionale, numărul participanţilor la joc în alte ţări europene este de peste patru ori mai mare, în Marea Britanie, 13 la sută din populaţie participând la jocurile de sloturi în 2010", se arată într-un comunicat emis de Asociaţia Organizatorilor de Sloturi.

Potrivit sursei citate, trei la sută dintre români au jucat la maşinile de sloturi în ultimul an şi doar unu la sută dintre ei joacă săptămânal.

În acelaşi timp, la Loto joacă 20 la sută dintre români, cinci la sută - săptămânal, în timp ce la pariuri sportive au jucat în ultimul an şase la sută, iar săptămânal - trei la sută.

Jocurile de cărţi (poker şi black jack) sunt practicate de trei la sută dintre români, unu la sută jucând săptămânal.

Jocurile de noroc online sunt preferate de trei la sută dintre români, iar săptămânal la acestea participă doi la sută din populaţia adultă a ţării.

Ruleta din cazinourile live este preferată de mai puţin de unu la sută din populaţia ţării.

Studiul a fost realizat în perioada octombrie - noiembrie 2012, constând într-o cercetare reprezentantivă la nivel naţional, pe un eşantion de 1.091 de persoane, şi exit-interviuri aplicate unui număr de 855 de jucători la maşinile de tip slot.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici