Cât te costă un spital românesc privat şi cât plăteşti la stat

Creşte numărul românilor care se tratează la privat. Pe de altă parte, specialiştii spun că cei mai buni medici se află tot la stat. Află ce ai de câştigat internându-te la stat şi ce mergând la privat

281 afișări
Imaginea articolului Cât te costă un spital românesc privat şi cât plăteşti la stat

Cât te costă un spital românesc privat şi cât plăteşti la stat (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Televizoare cu ecran plat peste tot pe holuri, muzică difuză, miros plăcut, fotolii din piele, să nu te mai ridici de pe ele - am zis că am intrat într-un hotel de lux când am pus piciorul prima dată pe holul unuia dintre cele mai mari hyperclinici private. Parcă nici nu te mai simţi bolnav aici. Pe jos gresia sclipeşte şi, dacă te-ai rătăcit cumva pe holuri, domnul doctor îţi zâmbeşte larg: "Bună ziua, domnule! Vă pot ajuta cu ceva?". Apoi, dacă mergi la consultaţie, ca să nu violezi intimitatea pacientului dinaintea ta deschizând brusc uşa cabinetului, ţi se pune pe uşă inscripţia "Vă rugăm nu intraţi! Un pacient se află în cabinet. Vă vom invita imediat".

Ştii exact la ce oră trebuie să intri la consult şi la cât vei termina. Anul trecut, în toate centrele din ţară ale clinicii s-au tratat în jur de un milion de români, mai mulţi decât în 2009. Un sondaj IMAS arată că 52% dintre bucureşteni preferă să se trateze la privat, iar în ţară procentul este de 44%.

Citeşte mai multe despre spitale pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici