Cât timp va sta la Constanţa şi ce va face acolo USS Fort McHenry, nava americană care îi incomodează pe ruşi

Nava americană de desant „USS Fort McHenry”, care a sosit, luni, în portul Constanţa, şi ale cărei activităţi sunt monitorizate de flota rusă a Mării Negre, va staţiona timp de trei zile la Terminalul „Pasagere”, iar după plecare va avea activităţi de instruire comune cu Fregata „Regele Ferdinand”.

3562 afișări
Imaginea articolului Cât timp va sta la Constanţa şi ce va face acolo USS Fort McHenry, nava americană care îi incomodează pe ruşi

Ce face şi cât timp va sta la Constanţa USS Fort McHenry, nava americană care îi incomodează pe ruşi (Foto: Wikipedia)

Forţele Navale Române au transmis, luni, că nava americană de desant „USS Fort McHenry” va staţiona timp de trei zile la Terminalul „Pasagere”, iar pe timpul escalei, conducerea Comandamentului Flotei va primi vizita reprezentanţilor navei SUA.

În plus, un detaşament de militari de la Regimentul 307 Infanterie Marină va desfăşura o vizită de documentare la bordul navei americane, potrivit sursei citate.

„După plecarea din port, joi, 10 ianuarie, nava de desant „USS Fort McHenry” şi Fregata „Regele Ferdinand” vor executa o serie de activităţi de instruire comune, în apele teritoriale ale României şi în apele internaţionale ale Mării Negre”, se mai arată în comunicatul transmis de Forţele Navale Române.

Flota rusă a Mării Negre urmăreşte activităţile navei militare americane USS Fort McHenry, care se află în portul Constanţa, a anunţat luni după-amiază Ministerul rus al Apărării.

"Nava americană se află în Marea Neagră de duminică seară de la ora 21.00. Luni la ora 9.30 (8.30, ora României), nava USS Fort McHenry a intrat în portul român Constanţa", a comunicat luni seară Ministerul rus al Apărării, citat de ediţia italiană a agenţiei de presă Sputnik şi de Agenzia Nova.

Vasul de patrulare Pytlivij, aparţinând Flotei militare ruse a Mării Negre, urmăreşte manevrele navei americane pentru desant marin USS Fort McHenry, precizează Moscova. "Vasul de patrulare Pytlivij efectuează activităţi complexe de monitorizare pentru a ţine sub control manevrele navei USS Fort McHenry", precizează Ministerul rus al Apărării.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici