Cătălin Baba nu regretă că pleacă din Ministerul Educaţiei şi vrea să revină la cariera didactică

Ministrul demis al Educaţiei, Cătălin Baba, a declarat vineri, la prezentarea bilanţului, că nu-i pare rău că pleacă din minister, că este mulţumit de ceea ce a făcut în cele 78 de zile de mandat şi că se va întoarce la cariera didactică.

159 afișări
Imaginea articolului Cătălin Baba nu regretă că pleacă din Ministerul Educaţiei şi vrea să revină la cariera didactică

Cătălin Baba (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Întrebat ce va face după ce va pleca de la Ministerul Educaţiei, Cătălin Baba a răspuns: "Sper să fac bine, mulţumesc".

Cătălin Baba a spus că este cadru didactic şi va continua să predea cursuri de politici publice şi de sănătate publică.

"Am unde să mă duc şi sunt fericit să mă întorc acasă", a adăugat Cătălin Baba.

Întrebat de jurnalişti dacă şi-a spus ultimul cuvânt la Ministerul Educaţiei, ministrul demis a răspuns: "Ce ar trebui să spun? I'll should be back?".

Acesta a declarat că funcţia de ministru este foarte onorantă şi faptul că la un moment dat, din motive politice, un ministru pleacă acasă este normal.

"Nu s-a întâmplat o dramă, sunt mulţumit de ce am făcut în cele 78 de zile. În fiecare zi am lucrat ca şi când ar fi fost ultima şi ştiu că mulţi miniştri au făcut la fel. Deci n-am niciun regret", a declarat Cătălin Baba.

Ministrul demis al Educaţiei s-a referit la învăţământul preuniversitar şi profesional, precizând că acesta din urmă are o nouă viziune care în final ar trebui să ducă la obţinerea nivelului de calificare european.

Cătălin Baba a mai spus că pentru această formă de învăţământ erau pregătite aproximativ 20.000 de locuri.

Printre realizările sale la Ministerul Educaţiei, Cătălin Baba a indicat constituirea corpului de experţi, organizarea "Şcolii altfel", Codul naţional de etică şi emiterea ordinului pentru instalarea camerelor video în toate unităţile de învăţământ unde se susţine examenul de bacalaureat.

În învăţământul superior, principalele realizări la care s-a referit Cătălin Baba sunt elaborarea Codului de drepturi şi obligaţii pentru studenţi, confirmarea tuturor rectorilor şi emiterea ordinelor de constituire a Comisiei de Prognoză şi Statistică şi pentru posibilitatea introducerii examenelor scrise la admiterea în facultăţi.

Cătălin Baba a amintit şi de organizarea Conferinţei miniştrilor educaţiei, care a "avut ecouri foarte bune", dar şi de faptul că a semnat un protocol de înţelegere cu Federaţia Rusă, un astfel de document nemaiexistând de 15 ani.

El a făcut referire şi la Hotărârea de Guvern privind cifra de şcolarizare în învăţământul preuniversitar şi în învăţământul superior şi HG privind metodologia ARACIS.

Totodată, ministrul demis al Educaţiei a mai declarat că salută faptul că noul Guvernul îşi propune să continue proiectul privind construirea celui mai puternic laser din lume, la Măgurele. Baba a precizat că acesta este un proiect care a început de mai mulţi ani, în care s-a investit până acum cinci milioane de euro şi nu poate decât să salute decizia noului Guvern.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici