Cătălin Paraschiv, atacat DUR de un protestatar: Sinistrul în alb apare lângă Carmen Dan şi se preface că nu existăm

Marţi, în cadrul Comisiei pentru Drepturile Omului din Camera Deputaţilor, a fost prezent şi unul dintre protestatarii loviţi la mitingul din data de 10 septembrie. Acesta a solicitat demiterea celor vinovaţi şi s-a arătat stupefiat de prezenţa în comisie a lui Cătălin Paraschiv

1490 afișări
Imaginea articolului Cătălin Paraschiv, atacat DUR de un protestatar: Sinistrul în alb apare lângă Carmen Dan şi se preface că nu existăm

Cătălin Paraschiv, atacat DUR de un protestatar: Sinistrul în alb apare lângă Carmen Dan şi se preface că nu existăm

Vlad Gheorghe, unul dintre protestatarii agresaţi la mitingul din data de 10 august, a fost prezent în calitate de participant la Comisia pentru Drepturile Omului din Camera Deputaţilor în care au fost audiaţi de către parlamentari ministrul de Interne Carmen Dan şi Cătălin Paraschiv, comandantul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

La final, protestatarul s-a arătat nemulţumit de cum a decurs audierea reprezentanţilor Ministerului de Interne întrucât nu au răspuns nici la întrebările parlamentarilor, nici la cele adresate de către jurnalişti. Bărbatul a povestit că în seara mitingului a fost bătut de jandarmi, deşi nu a fost violent. Ba mai mult, spune acesta, a ridicat mâinile în sus şi cu toate acestea a fost lovit cu bastonul de cauciuc.

"În seara aceea am ajuns prins între huligani, între persoane violente şi jandarmi, am stat poate o jumătate de oră în apropierea liniei de jandarmi cu mâinile sus între două persoane care aveau steaguri cu România pentru a arăta că nu sunt în niciun fel violent şi după ce s-a terminat o transmisie live a unora dintre colegii dumneavoastră, pur şi simplu jandarmii ne-au luat la bătaie pe toţi fără să ne spună nimic. Am depus plângere chiar din acea seară , am fost la Parchet, am făcut modele de plângeri pentru că sunt jurist pentru ca oamenii să depună plîngeri, am făcut şi o asociaţie, deci cetăţenii se organizează şi lucrurile nu vor rămâne aşa", a mai declarat acesta.

Protestatarul s-a arătat stupefiat de faptul că în comisie a fost prezent Cătălin Paraschiv, şeful Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei, cel care a primit porecla de "Fantoma în alb" după protestele din data de 10 august.

"A dat declaraţii la Parchetul General, s-a găsit şi prima mea plângere, deşi nu o mai găseau. Lucrurile merg înainte la anchetă numai doamna Carmen Dan se pare că nu vede nimic, nu s-a întîmplat nimic şi culmea tot noi aţi văzut îi deranjăm şi încălcăm regulile. Explicaţii voiam astăzi, mai vroiam explicaţii de ce oamenii aceia care au conduc intervenţia violentă împotriva oamenilor sunt şi astăzi în funcţie ,de ce doamna Carmen Dan vine cu unul dintre jandarmii violenţi, înregistraţi pe toate filmările pe care le-am văzut, se afişează cu el şi îl menţine în continuare în funcţie. Mă refer la acest domn care i se spune Sinistrul în alb, da Fantoma în alb, chiar eu l-am văzut când agresa acel jurnalist şi acum apare în comisie lângă doamna Carmen Dan şi se preface că noi nu existăm. Nu ne răspund la întrebări. Ancheta se va finaliza fără îndoială cu condamnări penale, dar până atunci trebuie să fie nişte demiteri şi nişte suspendări din funcţie, lucruri pe care trebuia să le facă doamna Carmen Dan chiar din acea seară", a mai declarat Vlad Gheorghe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici