Cătălin Predoiu, scrisoare către magistraţi. Ministrul Justiţiei întreabă dacă se impune desfiinţarea Secţiei de anchetă

Cătălin Predoiu a transmis magistraţilor o scrisoare în care adresează întrebări cu privire la mai multe aspecte din sistemul judiciar precum pensionarea, completurile de 3 judecători, dar şi Secţia de anchetare a magistraţilor. Predoiu întreabă magistraţii dacă Secţia trebuie desfiinţată.

631 afișări
Imaginea articolului Cătălin Predoiu, scrisoare către magistraţi. Ministrul Justiţiei întreabă dacă se impune desfiinţarea Secţiei de anchetă

Cătălin Predoiu, scrisoare către magistraţi. Ministrul Justiţiei întreabă dacă se impune desfiinţarea Secţiei de anchetă

În scrisoarea obţinută de MEDIAFAX, ministrul Justiţiei adresează magistraţilor rugămintea de a prezenta un punct de vedere scris care să cuprindă opinia adunării generale a judecătorilor din instanţe cu privire la unele instituţii şi cu privire la următoarele întrebări:

1. Schema de pensionare anticipată a magistraţilor. S-ar impune sau nu prorogarea intrării în vigoare a acesteia? S-ar impune sau nu abrogarea acesteia?

2. Trecerea la completuri de 3 judecători în apel. Considerăm pertinente aceleaşi întrebaări menţionate supra la pct. 1.

3. Noul ciclu temporal de şcolarizare la INM. Considerăm pertinente aceleaşi întrebări menţionate supra la pct. 1.

4. Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor Speciale din Justiţie. Se impune desfiinţarea acesteia prin abrogarea prevederilor legale prin care s-a înfiinţat şi revenirea la status quo ante? Se impune amendarea prevederilor legale prin care s-a înfiinţat şi în ce sens anume?

Potrivit scrisorii, Ministerul Justiţiei dispune deja de punctul de vedere al Consiliului Superior al Magistraturii în legătură cu cele 4 întrebări.

„Prezenta consultare scrisă rapidă nu face decât să se anticipeze o consultare sistematică pe ansamblul temelor justiţiei pe care Ministerul Justiţiei o va lansa şi menţine ca un instrument permanent de lucru în cadrul sistemului judiciar”, mai arată scrisoarea transmisă magistraţilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici