Cătălin Voicu este în continuare în stare gravă

Tratamentul administrat lui Cătălin Voicu de către medicii de la SUUB a început să îşi facă efectul, dar starea lui este în continuare gravă, a declarat, joi dimineaţă, medicul Bogdan Popescu, precizând că senatorul nu a mai cerut, până în prezent, să părăsească unitatea sanitară.

28 afișări
Imaginea articolului Cătălin Voicu este în continuare în stare gravă

Cătălin Voicu este în continuare în stare gravă (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"Tratamentul a început să îşi facă efectul, dar starea lui Cătălin Voicu continuă să fie gravă. El este monitorizat şi i se fac continuu evaluări ale stării de sănătate", a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Bucureşti (SUUB), medicul Bogdan Popescu.

Acesta a spus că senatorul Cătălin Voicu rămâne în Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, iar dacă autorităţile decid că el poate fi îngrijit la o altă unitate sanitară, atunci va pleca de la SUUB cu recomandările medicale.

Bogdan Popescu a precizat că Voicu nu a mai cerut, până în prezent, să părăsească Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Cătălin Voicu a fost internat, marţi noapte, în Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, iar miercuri dimineaţă a cerut să fie externat pentru a putea participa la discuţiile din plenul Senatului privind avizarea cererii de încuviinţare a arestării sale preventive. După aproximativ trei ore de la externare, senatorul Cătălin Voicu a ajuns din nou la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Plenul Senatului a aprobat, miercuri, solicitarea de încuviinţare a arestării preventive a senatorului Cătălin Voicu, înregistrându-se doar un vot peste minimum necesar. Şedinţa plenului Senatului în care s-a discutat cererea de încuviinţare a arestării preventive a lui Cătălin Voicu s-a desfăşurat în absenţa senatorului, el fiind internat la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Hotărârea în cazul cererii de arestare a lui Voicu a fost transmisă Ministerului Justiţiei de către preşedintele Senatului.

Ministerul Justiţiei a comunicat, miercuri seară, procurorului general Laura Codruţa Kovesi, Hotărârea Senatului nr.5/2010 privind cererea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie, de încuviinţare a arestării preventive a senatorului Cătălin Voicu.

Hotărârea Senatului de încuviinţare a cererii transmise de Ministerul Justiţiei ca urmare a solicitării DNA de arestare preventivă a lui Cătălin Voicu a fost publicată în Monitorul Oficial, miercuri seară.

Procurorul general Codruţa Kovesi a transmis la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), joi dimineaţă, avizul Senatului privind arestarea lui Cătălin Voicu.

În cazul în care Voicu va fi arestat, senatorul ar urma să fie dus într-un arest, într-un penitenciar sau într-un spital penitenciar, în funcţie de starea sa de sănătate.

Senatorul Cătălin Voicu este acuzat de trafic de influenţă în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi participaţie improprie la infracţiunea de fals intelectual la legea contabilităţii, în legătură cu fapte de corupţie, în formă continuată.

Potrivit procurorilor, în perioada iulie - septembrie 2009, Cătălin Voicu a primit de la omul de afaceri Costel Căşuneanu, în două tranşe, sumele de 250.000 de lei (echivalentul a 60.000 euro) şi 200.000 de euro, în schimbul intervenţiei pe lângă magistraţi din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în vederea adoptării unei soluţii favorabile societăţii comerciale la care omul de afaceri era asociat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici