Cătălin Voicu, internat la Spitalul Penitenciar Jilava

Senatorul Cătălin Voicu a fost internat la Spitalul Penitenciarul Jilava pentru investigaţii medicale, după ce medicul de la arestul Direcţiei Cercetări Penale, unde parlamentarul a fost încarcerat, marţi seara, a decis transferul.

125 afișări
Imaginea articolului Cătălin Voicu, internat la Spitalul Penitenciar Jilava

Cătălin Voicu, internat la Spitalul Penitenciar Jilava (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Comandantul unităţii spitaliceşti a Penitenciarului Jilava, Mihai Apăvăloaie, a declarat, miercuri dimineaţă, pentru MEDIAFAX, că medicul de la Cercetări Penale a decis ca senatorul Cătălin Voicu să fie adus la Jilava, după ce l-a examinat pe acesta.

În jurul orei 23.30, cadre de la Direcţia Cercetări Penale au solicitat ajutorul medicului, întrucât Voicu ar fi acuzat o stare de rău. În cursul nopţii, Voicu a fost dus la Jilava, unde medicii îi vor face o serie de investigaţii.

După ce a fost audiat de Comisia juridică a Senatului în cazul solicitării DNA privind avizul de arestare, senatorul Cătălin Voicu a fost internat în spital în 23 martie, fiind externat în 26 martie, comisia medicală stabilind că acesta are o boală cardiovasculară cronică, informa purtătorul de cuvânt al Spitalului Universitar de Urgenţă, Bogdan Popescu.

Voicu a primit, la externare, o schemă de tratament pe care să o urmeze, a adăugat Bogdan Popescu.

Purtătorul de cuvânt al spitalului a precizat că Voicu are o boală cronică, aşa cum au mulţi oameni, şi trebuie, ca orice pacient cu afecţiuni cronice, să facă din timp în timp analize şi să treacă pe la medic pentru consult.

Întrebat dacă Voicu ar putea ajunge din nou la spital din cauza stresului, Bogdan Popescu a spus că orice bolnav cu o boală cronică "are risc să facă un nou episod de exacerbare".

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a decis, marţi,

arestarea preventivă pentru 30 de zile a senatorului Cătălin Voicu

. Decizia magistraţilor instanţei supreme poate fi atacată cu recurs în termen de 24 de ore de la pronunţare.

Senatorul Cătălin Voicu este acuzat de trafic de influenţă în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi participaţie improprie la infracţiunea de fals intelectual la legea contabilităţii, în legătură cu fapte de corupţie, în formă continuată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici