Catalogul celor 900.000 de elevi absenţi pentru că nu au laptop sau tabetă, dus la Ministerul Educaţiei/ "Orice elev sărac este absent nemotivat”

Un catalog supradimensionat, în care au fost trecuţi 900.000 de elevi absenţi pentru că nu au laptopuri sau tablete, a fost dus, joi, la Ministerul Educaţiei, de Declic şi Consiliul Naţional al Elevilor (CNE). „În România Educată a anului 2020, orice elev sărac este absent nemotivat”, spun ei.

2362 afișări
Imaginea articolului Catalogul celor 900.000 de elevi  absenţi pentru că nu au laptop sau tabetă, dus la Ministerul Educaţiei/ "Orice elev sărac este absent nemotivat”

Catalogul celor 900.000 de elevi absenţi pentru că nu au laptop sau tabetă, dus la Ministerul Educaţiei/ "Orice elev sărac este absent nemotivat”

Acţiunea Declic şi CNE a avut ca scop să atragă atenţia asupra faptului că sunt 900.000 de elevi care nu au laptopuri, în condiţiile în care în doar două luni reîncepe şcoala, iar Ministerul Educaţiei nu a demarat procedura de achiziţie.

„Dorim să îi amintim doamnei ministru al Educaţiei, Monica Anisie, că dacă nu începe achiziţia de laptopuri pentru şcoală online, le încalcă elevilor dreptul la educaţie. Absenţele din catalogul pe care l-am dus astăzi guvernanţilor sunt realitatea celor 900.000 de elevi fără laptop”, a declarat Ana Racheleanu, campaigner Declic.

Elevii au dus la Ministerul Educaţiei un catalog supradimensionat, cu absenţii şi corigenţii din acest an: copiii fără laptop şi tabletă.

„În România Educată a anului 2020, orice elev sărac este absent nemotivat. Îi cerem Guvernului Orban să respecte legea şi să asigure laptopuri şi tablete pentru toţi elevii şi profesorii din România. Accesul la educaţie nu se negociază”, a declarat Antonia Pup, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor.

Peste 24.200 de membri ai comunităţii Declic, alături de Consiliul Naţional al Elevilor, cer Ministerului Educaţiei să grăbească procedura de achiziţie pentru echipamentele necesare şcolii online. De asemenea, le solicită guvernanţilor să distribuie echipamentele tuturor celor 900.000 de elevi care au nevoie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici