Câte paturi pentru adulţi şi copii arşi există în acest moment în România

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, marţi, că în România sunt 24 de paturi pentru adulţi cu arsuri şi 10 paturi pentru copii. Ministrul spune şi unde sunt aceste paturi unde pot fi trataţi pacienţii critici şi adaugă că până în februarie 2025 vor exista cele 3 centre de mari arşi.

223 afișări
Imaginea articolului Câte paturi pentru adulţi şi copii arşi există în acest moment în România

Câte paturi pentru adulţi şi copii arşi există în acest moment în România

„Sunt 24 de paturi de adulţi şi 10 de copii (pentru pacienţi cu arsuri - n.r.). Ca să fiu mai precis şi să încheiem această discuţie, sunt 6 paturi pentru marii arşi cu terapie intensivă la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca, 5 paturi la Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică şi Reparatorie şi Arşi Bucureşti, 5 paturi la Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Spiridon din Iaşi, 5 paturi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Timişoara, 3 paturi la Spitalul Clinic de Urgenţă Bagdasar-Arseni şi 10 paturi de pediatrie la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru copii Grigore Alexandrescu”, a spus Alexandru Rafula, ministrul Sănătăţii, într-o conferinţă de presă.

Rafila adaugă că s-a reuşit repornirea reconstrucţiei celor trei centre care erau abandonate la Minsiterul Sănătăţii şi pentru care nu mai exista finanţare. În urma renegocierii, va exista finanţare pentru cele trei centre de mari arşi din Timişoara, Târgu Mureş şi cel de la Spitalul de Urgenţă pentru copii „Grigore Alexandrescu”.

Dintre ele, la cel de la Timişoara a început construcţia, care, potrivit ministrului Sănătăţii, înseamnă construcţia unei clădiri noi care va cuprinde încă 6 paturi pentru mari arşi, cu terapie intensivă, 6 paturi pentru nivel intermediar şi post-critic şi cinci paturi pentru microchirurgie şi chirurgie reconstructivă. Proiectul a demarat la 4 iunie 2023, iar termenul estimat de finalizare este februarie 2025, valoarea investiţiei fiind de 52 de milioane de euro.

Pentru centrul de la Târgu Mureş, valoarea investiţiei este de 62 de milioane de euro. Construcţia va demara în luna septembrie 2023, iar termenul estimativ de finalizare este februarie 2025 şi va conţine 5 paturi pentru pacienţi în stare critică şi 10 paturi de terapie intermediară şi îngrijire post-operatorie.

Pentru Spitalul de Urgenţă pentru copii „Grigore Alexandrescu” valoarea investiţiei este de 77 de milioane de euro. Contractul a fost semnat în luna august 2023. Până la finalul lunii septembrie va fi demarată construcţia acestui spital. Termenul de finalizare este februarie 2025. Această clădire va avea 15 paturi pentru pacienţii critici, cu terapie intensivă, 10 paturi pentru pacienţii intermediari şi pacienţi post-critici şi 10 paturi pentru microchirurgie şi chirurgie reconstructivă.

„Este acelaşi concept la toate cele trei centre şi sperăm că în anul 2025, încă din primul trimestru, aceste clădiri vor deveni operaţionale”, a mai spus Rafila.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
rafila,
arşi,
copil

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici