Câte reţete au fost prescrise online în aproape două luni

Casa Naţională de Sănătate a anunţat câte reţete scrise online au fost înregistrate până luni, cei mai vrednici medici prescriptori în acest nou sistem fiind cei din Bucureşti, Iaşi, Braşov şi Teleorman.

754 afișări
Imaginea articolului Câte reţete au fost prescrise online în aproape două luni

Câte reţete au fost prescrise online în aproape două luni (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

Astfel, potrivit statisticilor Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), în 27 august, la ora 18.00, în sistem erau: 361.823 reţete prescise şi validate, dintre care 352.902 reţete prescrise online, 8.459 reţete prescrise off-line la cabinet, 462 de reţete prescrise offline la domiciliu. Din totalul prescrierilor au fost eliberate 272.243 de reţete.

În topul prescriptorilor se află doctorii buucreşteni cu 22.042 reţete, cei din Iaşi cu 20.765, Braşov 19.674, Teleorman 18.712, urmaţi de cei din judeţele Prahova - 16.448, Argeş - 15.470, celelalte judeţe având sub 15.000 de prescrieri în sistem electronic.

Medicii aflaţi în relaţie contractuală cu Casa de Asigurări de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autorităţii Judecătoreşti (CASAOPSNAJ) şi cu Casa de Asigurări de Sănătate a Transportatorilor nu au prescris, din 1 iulie, când a fost lansat sistemul online şi până în 27 august, nicio reţetă electronică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici