Catedrala "Sf. Dumitru", reclamată la Garda de Mediu Craiova

Craiovenii din blocurile situate lângă Catedrala Mitropolitană "Sf. Dumitru" au făcut mai multe sesizări către Garda de Mediu prin care se declară deranjaţi de slujbele religioase ţinute zilnic şi care sunt difuzate prin intermediul boxelor scoase în curte .

30 afișări
Imaginea articolului Catedrala "Sf. Dumitru", reclamată la Garda de Mediu Craiova

Catedrala "Sf. Dumitru", reclamată la Garda de Mediu Craiova

Comisarul-şef al Gărzii de Mediu, Marin Costache, susţine că, în ultima săptămână, a primit mai multe plângeri din partea craiovenilor care locuiesc în vecinătatea Catedralei Mitropolitane "Sf. Dumitru".

"Lumea se plânge că se aud prea tare slujbele religioase oficiate în Catedrală. Sunt boxe scoase afară şi au slujbe dimineaţa şi seara. Într-o petiţie un locuitor din blocurile învecinate spunea că aude slujba şi când e în baie", a afirmat Marin Costache.

Şeful Gărzii de Mediu susţine că cererile craiovenilor au fost rezolvate, şefii Bisericii înţelegând situaţia.

"A fost ieri (luni - n. r.) o fată de mine şi a stat de vorbă cu cei de la Catedrală. Au fost înţelegători şi nu or să mai facă slujbele prin boxe. Când sunt sărbători sau cu roşu în calendar cu mulţi enoriaşi nu e niciun fel de problemă. În trei zile am rezolvat problema", a mai spus Marin Costcahe.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici