Câţi bucureşteni au Covid-19 în urma testării în masă, în proiectul primăriei „Sunt imun la Covid”. Date anunţate de Firea

  • Firea a anunţat duminică seara numărul de îmbolnăviri în Capitală, în studiul pe care Primăria Capitalei l-a făcut independent de autorităţile centrale.
  • Din 4.600 de bucureşteni care s-au înscris voluntar, doar 4 au avut teste pozitive. La final, 11.000 de persoane vor fi testate.
  • Testarea bucureştenilor selectaţi prin proiectul Primăriei Capitalei ”Sunt imun la covid” a fost oprită de DSP pe stadionul Arena Naţională, însă bucureştenii au fost programaţi la unităţi medicale din Capitală.
  • Potrivit datelor naţionale, în Bucureşti, la 29 iunie erau 3.071 de îmbolnăviri cu Covid-19.
32722 afișări
Imaginea articolului Câţi bucureşteni au Covid-19 în urma testării în masă, în proiectul primăriei „Sunt imun la Covid”. Date anunţate de Firea

Câţi bucureşteni au Covid-19 în urma testării în masă, în proiectul iniţiat de Primăria Capitalei „Sunt imun la Covid”. Date anunţate de Firea

Un număr infim de oameni au fost depistaţi că au Covid-19 în Bucureşti. Potrivit primarului general, 4 persoane din 4.600 care au participat la testarea din Capitală au rezultate pozitive la coronavirus. 

„Din 11.000 de bucuresteni înscrişi în programul de testare cu PCR, au fost 4.600 de teste deja efectuate şi din acestea doar 4 au fost pozitive”, a precizat Firea, la România TV. 

Testarea bucureştenilor selectaţi prin proiectul Primăriei Capitalei ”Sunt imun la covid”, începută pe 10 iunie pe Arena Naţională, a fost oprită după o zi pe stadion, primarul Gabriela Firea susţinând că programul a fost blocat de Ministerul Sănătăţii, astfel că a depus plângere penală. Ea a precizat că testările vor continua, iar bucureştenii înscrişi vor fi programaţi la unităţi medicale din Bucureşti. 

În cadrul proiectului ”Sunt imun la covid” au fost selectaţi 11.000 de bucureşteni.

Primăria a anunţat că testarea pe Arena Naţională a fost oprită, fiind "blocată" de Ministerul Sănătăţii, prin Direcţia de Sănătate Publică. Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, în acel context, că testarea din Bucureşti cu privire la depistarea de anticorpi COVID-19 nu este un studiu de referinţă care să fie luat în considerare.

Gabriela Firea şi-a motivat proiectul prin faptul că "aceste date sunt vitale pentru a stabili măsurile următoare, pentru că toate ţările şi-au repornit economia, dar noi se pare că încă suntem într-un soi de aşteptare care nu ne avantajează".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici