Câţi copii de 5-11 ani s-au vaccinat împotriva COVID în prima zi

Aproape 400 de copii cu vârsta între 5 şi 11 ani s-au vaccinat începând de miercuri împotriva COVID-19. În România, vaccinarea copiilor din această grupă de vârstă a început miercuri.

3454 afișări
Imaginea articolului Câţi copii de 5-11 ani s-au vaccinat împotriva COVID în prima zi

Câţi copii de 5-11 ani s-au vaccinat împotriva COVID în prima zi

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a declarat, joi, că sunt 251 de centre active pentru copii.

Miercuri au fost vaccinaţi 390 de copii din grupa de vârstă 5 - 11 ani, reprezentând 11% din persoanele vaccinate cu prima doză în cursul zilei de miercuri.

125 dintre copii s-au prezentat direct la centrul de vaccinare, fără programare.

„În acest moment în platformă mai sunt 3.435 de programări până la data de 16 februarie”, a spus coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare.

Potrivit acestuia, următoarea tranşă de vaccin pediatric de la Pfizer urmează să fie recepţionată pe data de 31 ianuarie, prerezentând circa 216.000 de doze.

„Foarte probabil că în cursul lunii februarie vom primi şi cealaltă tranşă alocată. Practic, până la sfârşitul lunii februarie vom primi întreaga cantitate de vaccin pediatric contractată pentru acest an”, a adăugat Valeriu Gheorghiţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici