Câţi jandarmi vor asigura paza în mini-vacanţa de 1 mai

Aproximativ 8.000 de jandarmi vor asigura ordinea şi liniştea publică în oraşe, în staţiunile montane şi pe litoralul Mării Negre, în perioada 28 aprilie - 2 mai, în timpul mini-vacanţei de 1 mai, se arată într-un comunicat al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

65 afișări
Imaginea articolului Câţi jandarmi vor asigura paza în mini-vacanţa de 1 mai

Câţi jandarmi vor asigura paza în mini-vacanţa de 1 mai (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"În acest sens, jandarmii vor desfăşura acţiuni punctuale sau de patrulare, cu precădere în zonele şi arterele intens circulate, în zone de agrement, parcuri, cluburi de noapte, discoteci, terase etc., urmărind identificarea şi luarea de măsuri faţă de persoanele care manifestă un comportament antisocial (cerşetori, hoţi din buzunare etc.), precum şi prevenirea oricăror incidente ce pot tulbura ordinea şi liniştea publică", se menţionează în comunicat.

Peste 400 de jandarmi vor asigura măsurile de ordine publică pe litoralul Mării Negre şi vor patrula independent sau în echipe mixte cu Poliţia în Năvodari, Eforie, Techirghiol, Vama Veche, Neptun, Medgidia, Cernavodă, Hârşova, Mamaia, Eforie şi Costineşti, precum şi în zonele împădurite şi de agrement din proximitate.

Potrivit documentului citat, în perioada 28 aprilie - 1 mai, între orele 11.00 şi 20.00, jandarmii vor asigura ordinea şi în staţiunea Mamaia, la Festivalul Internaţional de Zmee, eveniment la care, potrivit organizatorilor, vor participa între 15.000 şi 20.000 de oameni.

Totodată, Jandarmeria Montană va acţiona în zona staţiunilor turistice şi va patrula pe traseele montane.

"Peste 200 de jandarmi montani vor acţiona zilnic în staţiunile montane şi balneo-climaterice, pentru menţinerea unui climat de linişte, prevenirea şi combaterea infracţiunilor, îndrumarea şi informarea turiştilor aflaţi pe traseele montane, precum şi salvarea şi evacuarea turiştilor aflaţi în dificultate", se mai arată în comunicatul Jandarmeriei Române.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici