Câţi şomeri sunt în România? Instituţiile statului se contrazic pe rata şomajului!

După ce în urmă cu câteva săptămâni premierul Emil Boc îl acuză pe şeful Prognozei că nu a calculat corect numărul şomerilor din România şi îi cerea să facă din nou socoteala, iată că nici între datele prezentate de Institutul Naţional de Statistică şi Agenţia pentru Ocupare (ANOFM) nu prea există similitudini. Pentru că, după ce ANOFM a raporat o rată a şomajului în continuă scădere încă din luna aprilie a anului trecut, Statistica a anunţat ieri că de fapt rata şomajului a crescut, cel puţin în al treilea trimestru din 2010.

222 afișări
Imaginea articolului Câţi şomeri sunt în România? Instituţiile statului se contrazic pe rata şomajului!

Câţi şomeri sunt în România? Instituţiile statului se contrazic pe rata şomajului! (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Este adevărat, cele două instituţii folosesc metode de calcul diferite, dar diferenţa este destul de mare.

Dacă INS indică un număr de şomeri de 703.000 de persoane, la sfârşitul lunii septembrie, în creştere faţă de trimestrul anterior, ANOFM raporta, pentru aceeaşi dată, 670.000 de şomeri, în scădere faţă de luna precedentă.

Citeşte mai multe despre numărul şomerilor din România pe www.incont.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici