Caz dramatic la Focşani: O femeie a murit la scurt timp după naştere. Familia acuză medicii şi cere anchete

O femeie de 35 de ani a murit, în timpul nopţii de marţi spre miercuri, la Spitalul Judeţean din Focşani, la puţin timp după ce a născut, familia acuzând medicii că nu au vrut să îi facă femeii operaţie de cezariană. Mai multe anchete sunt în desfăşurare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

10387 afișări
Imaginea articolului Caz dramatic la Focşani: O femeie a murit la scurt timp după naştere. Familia acuză medicii şi cere anchete

Caz dramatic la Focşani: O femeie a murit la scurt timp după naştere. Familia acuză medicii şi cere anchetă

Incidentul s-a produs în noaptea de marţi spre miercuri la Spitalul Judeţean „Sf. Pantelimon” din Focşani. Femeia de 35 de ani, din Odobeşti, a născut copilul pe cale naturală şi ulterior a intrat în stop cardio-respirator.

Medicii de la Terapie Intensivă au încercat să o salveze, dar după mai multe tentative eşuate au fost nevoiţi să constate decesul.

Surse apropiate anchetei spun că familia a depus plângeri la Poliţie şi Parchet, solicitând să fie verificat modul în care au intervenit medicii în timpul naşterii şi de ce nu s-a efectuat operaţie cezariană, ţinând cont că femeia era supraponderală.

Cazul este anchetat de autorităţi, iar poliţiştii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă.

„A fost înregistrată plângerea soţului. În acest caz s-a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă şi se vor efectua cercetări pentru stabilirea cu exactitate a celor întâmplate şi luarea măsurilor legale care se impun”, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea, Cătălina Murariu.

O anchetă internă are loc şi la Spitalul Judeţean „Sf. Pantelimon” din Focşani, unde specialiştii vor încerca să stabilească dacă personalul medical a acţionat corect în timpul naşterii şi în cadrul Secţiei Terapie Intensivă.

Taguri:
naştere,
mort,
anchetă

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici