Caz grav la Hunedoara: 16 familii din trei blocuri, evacuate după ce acoperişurile au cedat din cauza zăpezii

16 familii au fost evacuate, miercuri seara, din trei imobile din localitatea Aninoasa, judeţul Hunedoara, după ce structura de rezistenţă a acoperişului a fost afectată din cauza zăpezii şi a vechimii blocurilor, acestea fiind construite acum mai bine de un secol.

142 afișări
Imaginea articolului Caz grav la Hunedoara: 16 familii din trei blocuri, evacuate după ce acoperişurile au cedat din cauza zăpezii

Caz grav la Hunedoara: 16 familii din trei blocuri, evacuate după ce acoperişurile au cedat din cauza zăpezii

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Hunedoara, Anemona Doda, miercuri s-a dat dispoziţia de evacuare pentru locatarii din trei imobile din oraşul Aninoasa.

"Urmare a căderilor masive de zăpadă, care au afectat structura de rezistenţă a trei acoperişuri ale blocurilor cu un etaj, situate pe strada Libertăţii, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă din Aninoasa a decis evacuarea totală a locatarilor din aceste imobile. Autorităţile au hotărât cazarea familiilor evacuate în sala de sport a Şcolii Generale Sfânta Varvara, din Aninoasa. Dintre cele 36 de familii, care locuiesc în blocurile cu risc, 20 au refuzat evacuarea pe proprie răspundere. Pompierii Detaşamentului Petroşani asigură supraveghere de specialitate, monitorizare cu un echipaj medical, evacuarea oamenilor cu microbuzul din dotare şi evacuarea bunurilor, la nevoie, precum şi amenajarea spaţiului de cazare", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Anemona Doda, purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara.

O echipă a DSP Hunedoara a mers la locul de cazare a celor 16 familii, pentru a se asigura că sunt îndeplinite condiţiile igienico-sanitare.

"Paza şi ordinea publică se vor realiza prin grija Jandarmeriei, Poliţiei şi Poliţiei Locale. De asemenea, pentru monitorizarea operaţiunilor de evacuare s-a activat Centrul Judeţean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei. Pompierii, cu ajutorul autospecialei de lucru la înălţime, au încercat îndepărtarea zăpezii de pe acoperişuri, ajunsă la aproximativ 50 de centimetri, însă această procedură putea periclita acoperişurile cu structura deteriorată. Vineri, prefectul judeţului Hunedoara convoacă CJSU pentru luarea măsurilor de consolidare a acoperişurilor celor trei imobile", a mai declarat Anemona Doda.

Reprezentanţii Prefecturii Hunedoara au trimis la faţa locului Grupul de Suport Tehnic pentru evaluarea situaţiei, constatându-se că este vorba despre construcţii vechi, din anul 1890.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici