Caz greu de imaginat la Timişoara: Un consultant artistic al Teatrului German caută adresa de email a scriitorului francez Molière

Un consultant artistic al Teatrului German din Timişoara ar fi căutat adresa de email a scriitorului şi poetului francez Molière, pentru a discuta cu acesta despre drepturile de autor, întâmplarea fiind relatată pe Facebook de către Ion Ardeal Irimia, secretat de stat în Ministerul Culturii.

870 afișări
Imaginea articolului Caz greu de imaginat la Timişoara: Un consultant artistic al Teatrului German caută adresa de email a scriitorului francez Molière

Un consultant artistic al Teatrului German din Timişoara caută adresa de email a lui Molière

Elisa Covaci, consultant artistic al Teatrului German din Timişoara ar fi căutat adresa de email a lui Molière, potrivit secretarului de stat în Ministerul Culturii Ion Ardeal Irimia.

El susţine într-o postare pe pagina sa de Facebook că Elisa Covaci ar fi cerut adresa de email a scriitorului pentru a discuta despre drepturile de autor şi pune la îndoială modul în care aceasta a fost angajată pe postul de consultant artistic

„Domnule primar Robu, cu fiecare zi care trece fără să organizaţi un concurs pentru un management profesionist la Teatrul German, ne facem de mirul lumii!!! distinsa din imagine, pe numele ei de intelectual Elisa Covaci, consultant artistic (Dumnezeule Mare!!!) acolo, cerea adresa de mail a lui <Molier> pentru o corespondenţă pe tema dreptului de autor... sau, ma rog, daţi-i-o dumneavoastră, dacă o aveţi!", a arătat Ion Ardeal Irimia în postarea sa de pe Facebook.

Ion Ardeal Irimia a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că prima dată a auzit despre existenţa acestui consultant artistic când i-a fost relatată această întâmplare.

„Eu sunt om de teatru, lucrez de 20 de ani în clădirea respectivă, nu am auzit-o niciodată, nu am văzut-o niciodată, nu ştiu cine e. A apărut de nicăieri pe funcţia de consultant artistic, ceea ce presupune că excelezi în consultanţă artistică, eşti supracalificat, la mintea mea. Conform fişei postului eşti cineva care îl consiliezi pe director, pe managerul instituţiei să ia cea mai bună decizie din punct de vedere cultural", a declarat Ion Ardeal Irimia.

Potrivit acestuia, Elisa Covaci ar fi fost angajată acum câteva luni.

„Problema nu e când a fost angajată, ci cum a fost angajată, doar în baza unui concurs, cine a fost comisia? Comisia a fost probabil formată din oameni din teatrul respectiv, oameni cu experienţă în teatru, cred, teoretic", a explicat Ion Ardeal Irimia.

Până la ora publicării acestei ştiri, directorul interimar al Teatrului German şi consultatnul artistic Elisa Covaci nu au putut fi contactaţi.

Taguri:
consultant,
teatru,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici