Caz inedit în Iaşi: Un preot dă recomandări pentru eliberarea permisului de port armă

Un preot din Iaşi a dat o recomandare pentru eliberarea unui permis de port armă, caracterizând solicitantul drept o persoană „cu calităţi morale deosebite”. Reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei susţin că preotul a eliberat un act „în afara competenţelor sale” şi fac verificări.

186 afişări
Imaginea articolului Caz inedit în Iaşi: Un preot dă recomandări pentru eliberarea permisului de port armă

Caz inedit în Iaşi: Un preot dă recomandări pentru eliberarea permisului de port armă

Totul a ieşit la iveală după ce în spaţiul public a apărut o fotografie a unei astfel de recomandări emise de un preot din Protopopiatul Hârlău.

„Prin prezenta, îl caracterizăm pe sus numitul ca având calităţi morale deosebite, împlinindu-şi îndatoririle duhovniceşti, iubind Sfânta Liturghie şi rugăciunea, citind cărţi de zidire sufletească şi având o viaţă curată şi o trăire duhovnicească pilduitoare pentru cei din jurul său. Dovedind dragoste şi devotament faţă de Sfânta Biserică, respectându-şi familia cu care este în relaţii cordiale foarte bune, a devenit pildă pentru mulţi enoriaşi ai parohiei noastre. Eliberăm prezenta în vederea completării dosarului personal pentru a obţine avizul pentru port-armă", se arată în recomandarea făcută de către un preot din protopopiatul Hârlău.

În fotografia care a ajuns la presă atât numele preotului, cât şi al persoanei pentru care se dă recomandarea sunt obscurate, însă documentul este semnat şi stampilat.

Reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei susţin că preotul a eliberat un document în afara competenţelor sale şi spun că vor face verificări.

„Categoric acest preot - dacă e reală informaţia - a eliberat un document cu totul în afara competenţelor sale. Un preot nu poate face recomandări în urma căruia cineva să primească permis port-armă. Vom cerceta cazul şi vom lua măsuri ca pe viitor să nu mai apară astfel de situaţii", a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, Constantin Sturzu.

Potrivit site-ului Poliţiei Române, pentru eliberarea unui permis port-armă sunt necesare o cerere de eliberare a permisului de armă, actul de identitate al solicitantului, un certificat medical din care să rezulte că nu suferă de una dintre afecţiunile stabilite de Ministerul Sănătăţii, certificat de cazier judiciar, aviz psihologic - din care să rezulte că solicitantul este apt să deţină, să poarte şi să folosească arme şi muniţii - eliberat de un psiholog autorizat, două fotografii color cu dimensiunea 4 x 5 cm, dovada achitării taxelor pentru autorizare şi certificatul de deţinător al armelor neletale în care sunt înscrise armele pentru care se solicită eliberarea permisului.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

  

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici