Caz tragic în Botoşani: Un bebeluş a murit după ce mama sa, o fată de 16 ani, l-a născut acasă

Un bebeluş a murit asfixiat în localitatea Hlipiceni din judeţul Botoşani, după ce o fată de 16 ani l-a născut acasă. Adolescenta ascunsese sarcina, iar ambulanţa a fost alertată de mama ei.

772 afișări
Imaginea articolului Caz tragic în Botoşani: Un bebeluş a murit după ce mama sa, o fată de 16 ani, l-a născut acasă

Caz tragic în Botoşani

Adolescenta de 16 ani din localitatea Hlipiceni, judeţul Botoşani, nu a spus nimănui că era însărcinată. La sfârşitul săptămânii trecute, când i-a venit sorocul, fata a încercat să nască pe ascuns.

Potrivit reprezentanţilor Ambulanţei Botoşani, situaţia a fost sesizată de mama tinerei, care a chemat salvarea speriată.

Până să ajungă echipajul medical, femeia a fost ajutată, telefonic, de medicul din dispecerat, să îşi ajute fiica la naştere.

Bebeluşul a murit însă până la sosirea Ambulanţei.

„Apelul a venit la ora 7. Cea care a sunat a fost mama fetei de 16 ani, care a spus că ea n-a ştiut că fata e însărcinată, dar că are dureri ca de naştere. În prima clipă s-a trimis o ambulanţă. După aceea, la un interval de timp, a revenit şi a spus că naşterea s-a declanşat, copilul este blocat, iar medicul de la dispecerat a asistat naşterea prin telefon. I-a explicat paşii şi ce trebuie să facă pentru a scoate copilul pentru că era un caz foarte complicat. Copilul a fost scos de către mama fetei. La al doilea apel telefonic, a fost trimisă imediat şi o ambulanţă cu medic. Din nefericire, când a ajuns, doar a constatat decesul copilului. Era deja decedat, avea şi dublă circular de cordon şi nu s-a mai putut face nimic. Din păcate, cazul nefiind monitorizat, a depăşit total acest copil de 16 ani”, a declarat, pentru MEDIAFAX, dr. Nicuşor Curteanu, purtător de cuvânt SAJ Botoşani.

Acum, fata este cercetată penal de poliţişti.

Purtătorul de cuvânt IPJ Botoşani, Maria Carp, a declarat, pentru MEDIAFAX, că cercetările se fac pentru întreruperea cursului sarcinii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici