Cazanciuc, după noi imagini cu Becali la Jilava: Raportul Corpului de control, gata miercuri sau joi

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat, luni, că raportul Corpului de control privind difuzarea în presă a unor noi imagini cu Gigi Becali filmate în interiorul Penitenciarului Jilava va fi gata miercuri sau joi.

242 afișări
Imaginea articolului Cazanciuc, după noi imagini cu Becali la Jilava: Raportul Corpului de control, gata miercuri sau joi

Cazanciuc, după noi imagini cu Becali la Jilava: Raportul Corpului de control, gata miercuri sau joi (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Cazanciuc a făcut această precizare după ce a fost întrebat despre noile imagini cu finanţatorul Stelei în penitenciar şi despre verificările dispuse în acest caz.

"Raportul Corpului de control va fi gata, probabil, miercuri sau joi, la Jilava. Nu am discutat cu colegii mei care au fost în penitenciar. O să văd mâine sau poimâine ce au constatat şi ce propuneri o să-mi facă pentru a încerca să limităm acest fenomen. Ceea ce avem noi în pregătire este un proiect de act normativ care să permită o blocare a semnalului în penitenciare", a declarat Robert Cazanciuc, la ieşirea de la Consiliul Superior al Magistraturii.

Ministrul Justiţiei a refuzat să facă unele comentarii legate de persistenţa acestui fenomen în penitenciare.

"Nu aş vrea să discutăm despre acest lucru până nu am gata un raport a Corpului de control. Cu siguranţă, aţi văzut foarte bine, din păcate, sunt informaţii că din penitenciare se conduc reţele de crimă organizată, se trafichează tot felul de lucruri...Evident, mediul penitenciar nu e un mediu curat, nu pot fi împiedicate toate lucrurile, dar un control asupra situaţiei trebuie destul de rapid să-l avem, în sensul de a limita, pe cât posibil, acest fenomen al, să spunem, conducerii unor infracţiuni din penitenciar sau al săvârşirii de noi infracţiuni", a afirmat Cazanciuc.

În presă au apărat, luni, noi imagini cu Becali în Penitenciarul Jilava, ce ar fi fost filmate în urmă cu câteva zile. Finanţatorul Stelei a fost filmat în timp ce se ruga în curtea închisorii.

Gigi Becali, care este încarcerat la Jilava, nu va putea participa la activităţi sportive şi culturale, după ce a fost sancţionat disciplinar de conducerea penitenciarului pentru că a folosit cartela unui deţinut pentru a telefona în afara închisorii, au declarat pentru MEDIAFAX, în 30 august, surse din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP).

Sursele citate au precizat că au fost sancţionaţi de conducerea Penitenciarului Jilava şi doi deţinuţi care l-au filmat pe Becali în penitenciar.

Potrivit regulamentelor, finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, are dreptul la douăzeci de minute de convorbiri telefonice pe zi. Becali ar fi folosit însă şi cartela unui alt deţinut pentru a telefona în afara penitenciarului.

Conform Legii 275/2006 privind executarea pedepselor, constituie abatere disciplinară "comunicarea cu exteriorul prin mijlloace de comunicare la distanţă, în alte condiţii decât cele prevăzute de lege".

Sancţiunea disciplinară primită îl poate afecta pe Becali la eliberarea condiţionată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici