Cazierul se eliberează pe loc în Bucureşti şi Ilfov

Secretarul General al Guvernului, Gabriel Berca, a declarat pentru MEDIAFAX, că, începând de luni, cetăţenilor fără antecedente penale, care sunt născuţi în Bucureşti şi judeţul Ilfov, li se va elibera pe loc cazierul judiciar, iar taxa pentru acest serviciu de urgenţă este de cinci lei.

8250 afișări
Imaginea articolului Cazierul se eliberează pe loc în Bucureşti şi Ilfov

Cazierul se eliberează pe loc în Bucureşti şi Ilfov (Imagine: Mediafax Foto)

Cazierul judiciar la nivelul Municipiului Bucureşti şi judeţului Ilfov se eliberează pe loc de astăzi, 23 iunie, la toate secţiile de poliţie”, a spus Gabriel Berca, Secretarul General al Guvernului, într-o declaraţie referitoare la stadiul aplicării Memorandumului care vizează îmbunătăţirea activităţii serviciilor publice.

Gabriel Berca a arătat că „programul de eliberare a certificatului de cazier judiciar pe loc se adresează persoanelor care au achitat taxa de urgenţă în valoare de cinci lei plus timbrul judiciar de un leu, iar eliberarea cazierelor judiciare solicitate se face pentru persoane care nu sunt cunoscute cu antecedente penale şi sunt născute pe raza municipiului Bucureşti sau a judeţului Ilfov”.

Secretarul General al Guvernului a subliniat că implementarea acestei măsuri de eliberare pe loc a certificatului de cazier judiciar în Bucureşti şi Ilfov completează măsurile devenite deja operaţionale în celelalte 40 de judeţe şi se circumscrie eforturilor privind îmbunătăţirea serviciilor publice pentru deservirea cetăţenilor.

„Monitorizarea permanentă a respectării termenelor de eliberare a documentelor şi a angajamentelor în fiecare judeţ se va face prin Instituţiile prefectului. Acestea vor continua să facă verificări periodice privind respectarea măsurilor adoptate şi să facă informări pe această temă”, a adăugat Berca.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici