Cazul azilelor din Prahova: Bătrânii găsiţi în căminele ilegale nu au pe corp urme de violenţă - legişti

Bătrânii care au fost găsiţi în căminele ilegale de la Păuleşti şi Ploieşti nu au pe corp urme de violenţă, arată rezultatele examenelor medico-legale la care aceştia au fost supuşi.

198 afișări
Imaginea articolului Cazul azilelor din Prahova: Bătrânii găsiţi în căminele ilegale nu au pe corp urme de violenţă - legişti

Cazul azilelor din Prahova: Bătrânii găsiţi în căminele ilegale nu au pe corp urme de violenţă - legişti (Imagine: Razvan Chirita-Mediafax Foto)

Examenele medico-legale arată că niciunul dintre bătrânii care au fost găsiţi în căminele care funcţionau fără autorizaţie la Ploieşti şi Păuleşti nu prezintă urme de violenţă fizică, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, şeful Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Prahova, comisarul şef Nicolae Zecheru.

În prezent, bătrânii sunt internaţi în mai multe spitale din Prahova, starea lor de sănătate fiind precară.

Între timp, Cornelia Ziadru, femeia care coordona cele două cămine ilegale de la Ploieşti şi Păuleşti, a fost transportată la Spitalul Penitenciar Jilava, întrucât acuză probleme de sănătate.

Potrivit comisarului şef Nicolae Zechesru, miercuri, după ce pe numele său a fost emisă ordonanţa de reţinere, Corneliei Zidaru i s-a făcut rău, astfel încât ea şi-a petrecut noaptea de miercuri spre joi sub pază, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti. Joi, Cornelia Zidaru a fost dusă cu o ambulanţă atât la sediul Parchetului, pentru audieri, cât şi la sediul instanţei de judecată, care a emis mandat de arestare pe numele său şi al unei îngrijitoare.

Cornelia Zidaru este acuzată de instigare la infracţiunea de lipsire de libertate după ce a cerut unei îngrijitoare să lege se pat două bătrâne rezidente în azilul de la Păuleşti, lucru care s-ar fi întâmplat în fiecare noapte, timp de mai multe luni.

Cea de-a doua femeie arestată preventiv în acest dosar, îngrijitoarea Gabriela Ion, acuzată de lipsire de libertate, este încarcerată în arestul IPJ Prahova de la Câmpina.

Cornelia Zidaru şi Gabriela Ion au fost arestate preventiv joi seară, după ce miercuri poliţia a descins în două cămine de bătrâni care funcţionau ilegal şi care erau conduse de Cornelia Zidaru. În cele două cămine anchetatorii au găsit 34 de bătrâni, cu toţii bolnavi, ţinuţi în mizerie şi fără îngrijire medicală. Pentru fiecare bătrân femeia care patrona căminele ilegale percepea o taxă lunară cuprinsă între 1.000 şi 2.000 de lei, însă în unele cazuri ea accepta să îi cazeze pe vârstnici în căminele ilegale după ce încheia cu aceştia acte prin care, după decesul lor, devenea proprietara bunurilor deţinute de aceştia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici