Cazul călugărului decapitat: Un bărbat a recunoscut crima şi a fost reţinut de poliţişti

Un bărbat suspectat de uciderea călugărului al cărui cadavru decapitat a fost găsit, la sfârşitul săptămânii trecute, în localitatea constănţeană Ghindăreşti a fost reţinut, miercuri, bărbatul spunându-le anchetatorilor că l-a ucis pe călugăr după ce acesta i-ar fi făcut propuneri indecente.

2746 afișări
Imaginea articolului Cazul călugărului decapitat: Un bărbat a recunoscut crima şi a fost reţinut de poliţişti

Cazul călugărului decapitat: Un bărbat a recunoscut crima şi a fost reţinut de poliţişti (Imagine: Alexandru Solomon/Mediafax Foto)

Potrivit anchetatorilor, bărbatul reţinut este un localnic din Ghindăreşti, în vârstă de 50 de ani, care a recunoscut că l-a ucis pe călugărul Alexe Artiom.

Suspectul le-a spus anchetatorilor că în noaptea respectivă a consumat băuturi alcoolice împreună cu Artiom, iar la un moment dat acesta i-ar fi făcut propuneri indecente. Atunci, bărbatul a luat un ciocan, cu care l-a lovit în mod repetat pe călugăr, după care i-a tăiat capul cu un cuţit.

Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, pentru omor şi profanare de morminte, şi urmează să fie prezentat instanţei cu propunerea de arestare preventivă.

Cadavrul decapitat al călugărului a fost descoperit sâmbătă dimineaţă de către o femeie din comună, care a observat un sac plin de sânge aruncat într-un şanţ, la intrarea în Ghindăreşti, şi a alertat imediat autorităţile prin 112. Trupul şi capul fuseseră puse într-un sac de rafie, legat la ambele capete cu sârmă.

În urma necropisei s-a stabilit că moartea victimei a fost violentă, cauzată de o hemoragie meningo-cerebrală, "urmare a unui traumatism cranio-cerebral şi facial acut deschis, cu fracturi cominutive de neuro şi viscero-craniu".

Primele date ale anchetei au relevat că victima, Alexe Artiom, în vârstă de 40 de ani, era călugăr la o mănăstire ortodoxă de rit vechi din judeţul Tulcea şi ocazional, pentru perioade relativ scurte de timp, revenea la locuinţa sa din comuna Ghindăreşti sau pleca la muncă în străinătate. Victima revenise la domiciliu de aproximativ trei luni şi îşi câştiga existenta prestând diferite munci ocazionale în comună.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici