Cazul Caracal | Dincă i-a povestit colegului de celulă cum a ucis-o pe Alexandra / Suspectul are o sexualitate exacerbată pentru vârsta lui şi acorda mai multă atenţie animalelor decât victimelor

Ghoerghe Dincă i-a povestit cu lux de amănunte colegului de celulă modul în care a ucis-o pe Alexandra Măceşanu şi cum a scăpat de trupul ei, el spunând că nu a ştiut că fata a alertat autorităţile, potrivit interceptărilor organelor de anchetă, realizate după ce bărbatul a fost încarcerat.

12906 afișări
Imaginea articolului Cazul Caracal | Dincă i-a povestit colegului de celulă cum a ucis-o pe Alexandra / Suspectul are o sexualitate exacerbată pentru vârsta lui şi acorda mai multă atenţie animalelor decât victimelor

Dincă i-a povestit colegului de celulă cum a ucis-o pe Alexandra: "Nu am ştiut că ea vorbit la 112"

Procurorii l-au interceptat pe Dincă chiar şi în penitenciar, potrivit datelor existente în rechizitoriul DIICOT, obţinut de MEDIAFAX.

El i-a povestit cu lux de amănunte cum s-au desfăşurat lucrurile în cazul răpirii, violării şi apoi uciderii Alexandrei şi a Luizei. În plus, în timp ce vorbeşte despre cele două adolescente, Dincă le numeşte „prima” şi „a doua”, fiind pentru el simple obiecte sexuale, lipsite de viaţă, notează procurorii.

Gheorghe Dincă a mărturisit, în spatele gratiilor, că nu a ştiut că Alexandra a apelat la serviciul de urgenţă 112.

„Dacă-mi arăta aia telefonul cădeam jos”, îi spune Dincă colegului de celulă, referindu-se la ipoteza că şi-ar fi dat seama ca fata a alertat autorităţile folosind telefonul lui.

Într-o concluzie finală, în legătură cu tot ceea ce s-a întâmplat cu cele două tinere, Dincă admite în faţa colegului de celulă că totul a fost pentru propria plăcere: „Păi uite, nu vezi că de-aia mi-a plăcut, sunt aici”, spune Dincă.

Gheorghe Dincă şi Ştefan Risipiţianu au fost trimişi în judecată miercuri, pentru trafic de persoane, trafic de minori, omor calificat, viol şi profanare de cadavre. Potrivit procurorilor DIICOT, Dincă a răpit-o, în 14 aprilie 2019, pe Luiza Melencu, în vârstă de 18 ani, a dus-o la casa sa din Caracal, unde a ţinut-o timp de trei zile imobilizată de pat, legată la ochi şi a violat-o de mai multe ori.

Ştefan Risipiţianu este acuzat că, ajuns la locuinţa respectivă, a observat fata şi i-a cerut lui Dincă acordul s-o violeze.

Dincă ar fi omorât-o în 17 aprilie 2019 pe Luiza Melencu, în bătaie, iar apoi a ars trupul acesteia într-un butoi metalic.

În 24 iulie 2019, Dincă a răpit-o din comuna Dobrosloveni, judeţul Olt, pe Alexandra Măceşanu, în vârstă de 15 ani, şi a dus-o la locuinţa sa din Caracal. Şi cea de-a doua victimă a fost imobilizată de pat cu un lanţ, legată şi violată. Dincă este acuzat că a sunat familia tinerei pentru a induce ideea că aceasta a plecat din România, iar când s-a întors acasă, Dincă a observat că fata a reuşit să desfacă lanţul cu care era legată de pat, să îşi scoată banda adezivă de la ochi şi că ţinea în mână un telefon vechi găsit în cameră. Atunci, Dincă a lovit-o, a sugrumat-o provocând decesul, apoi i-a ars trupul.

Rechizitoriu: Dincă are o sexualitate exacerbată pentru vârsta lui. Femeia este un simplu obiect
 
„Cu o sexualitate exacerbată pentru vârsta sa (constatată cu ocazia expertizei psihiatrice şi a analizei comportamentale), preocupat până la obsesie de propria virilitate şi convins de efectul stimulant al sexului oral, inculpatul Dincă Gheorghe a pierdut orice respect pentru femeie ca individ, aceasta devenind, în mentalul său, un simplu obiect de satisfacere a plăcerilor sexuale. În momentele de relaxare bahică cu prietenii, discuţiile iniţiate de inculpat se refereau preponderent la sexul opus, povestirile cu tentă erotico-pornografică consolidând geneza planului final al inculpatului de satisfacere sexuală conform propriului scenariu, în condiţiile şi termenii doriţi, în care femeia să fie incapabilă să îl refuze ori să se opună. Trecând de la scenariu la punerea în practică a acestuia, inculpatul DINCĂ GHEORGHE şi-a transformat şi curtea într-un loc de depozitare de-a valma a unei cantităţi impresionante de deşeuri (fiare, plastic, haine şi obiecte vechi, etc.), iar propria locuinţă într-o adevărată închisoare asupra căreia deţinea controlul absolut şi din care nimeni nu ar fi putut scăpa fără voia sa”, explică procurorii comportamentul lui Gheorghe Dincă, suspectat de uciderea Alexandrei Măceşanu şi a Luizei Melencu.
 
Conform rechizitoriului, obţinut de MEDIAFAX, în casa şi locuinţa sa au avut acces femei de diferite condiţii sociale şi diferite vârste, pe care le solicita iniţial pentru prestarea contra cost de muncă în gospodărie şi cu care finalmente a întreţinut relaţii sexuale, pentru aceste relaţii Dincă plătind sume modice de bani.
 
„În ultimii doi ani, respectiv 2017-2019, inculpatul a început să îşi materializeze dorinţa de a schimba acest mod de existenţă şi a luat hotărârea să vândă casa şi să se stabilească în altă zonă a ţării, devenind din ce în ce mai interesat de ideea găsirii unei femei de vârstă apropiată cu care să îşi refacă viaţa, departe de Caracal. În materializarea acestui demers, în luna octombrie 2017, inculpatul şi-a achiziţionat (fără a încunoştiinţa şi ceilalţi membri ai familiei), autoturismul marca Renault Megane, a postat anunţ de vânzare a casei, şi-a achiziţionat un laptop pe care a efectuat căutări privind vânzarea de terenuri, construcţia de case simple şi bordeie, a apelat la o firmă specializată pentru confecţionarea unor anunţuri matrimoniale - de tip flyer -pe care le-a postat în deplasările sale prin ţară, în vederea găsirii persoanei potrivite”, susţin procurorii DIICOT.
 
Încercările sale de a stabili o relaţie de concubinaj au avut la bază tot premisa cumpărării cu bani a afecţiunii, aşa cum reiese şi din însemnările olografe identificate în locuinţa lui Dincă. El a încercat să stabilească o legătură cu o femeie (persoană rămasă neidentificată) prin oferirea sumei de 150 euro, destinată achiziţionării de haine fetiţei preşcolare a acesteia, instruind mama unde şi cum să se vadă, iar apoi cum să rupă mărunt bileţelul respectiv, pentru că nu doreşte să îi facă probleme în familie.
 
„Doresc să cunosc o persoană de sex feminin serioasă şi fără obligaţii, să locuiască cu mine şi să ne mutăm la munte. Sunt pensionat de curând şi doresc să-mi petrec restul vieţii lângă o doamnă gospodină. Deţin autoturism şi mi-ar place să călătorim prin ţară. Locuiesc la casă, în Caracal“, scria Dincă în biletele pe care le împărţea prin ţară, în speranţa de a-şi găsi o parteneră de viaţă.
 
Dincă acorda mai multă atenţie animalelor decât victimelor. Locuinţa sa era o închisoare. Pasaje din rechizitoriu
 
„Din materialul probator a rezultat că inculpatul acorda o mai multă atenţie şi o mai mare libertate animalelor deţinute în curte, asigurându-le în lipsa sa de la domiciliu accesul la nevoi primare (apă, hrană, libertate de mişcare, chiar şi limitată la un ţarc), ceea ce era cu mult mai mult decât îi asigurase victimei (ţinută dezbrăcată, în întuneric, legată cu mâinile la spate şi la picioare, la gură şi la ochi, imobilizată practic de pat, fără acces la toaletă, fără hrană, fără apă)”, scriu procurorii în rechizitoriu.
 
În plus, organele de anchetă au stabilit că Dincă îşi transformare locuinţa într-o adevărată închisoare asupra căreia deţinea controlul absolut şi din care nimeni nu ar fi putut scăpa fără voia sa.
 
„Toate geamurile locuinţei (o construcţie nefinalizată aferentă vechii case părinteşti a inculpatului) au fost astupate cu cărămizi tip BCA şi bucăţi de OSB şi Polistiren expandat, iar spaţiile rămase au fost astupate cu spumă poliuretanică. În camera amenajată ca şi dormitor, aflată la parterul imobilului, inculpatul şi-a confecţionat, la o înălţime adecvată, un pat cu un cadru din fier beton, pe care apoi l-a sudat în perete, astfel încât să nu poată fi mişcat/dislocat şi care să îi permită întreţinerea raportului sexual cu victima prin utilizarea unei perne aşezate sub posteriorul acesteia. La jumătatea acestui pat, pe sub cadrul metalic, a montat o bucată de fier beton şi a executat la capetele acestei bucăţi două bucle, concepute pentru a servi drept suport de prindere a unui lanţ metalic de circa 130 cm lungime, folosit la imobilizarea victimei”, notează oamenii legii.
 
Dincă trăia, aşadar, aproape izolat în propria curte şi impusese celor apropiaţi un cod de comunicare care să-i permită de la distanţă să ştie cine îl caută, fără a fi nevoit să se deplaseze până la poartă.
 
Mai exact, el le spunea apropiaţilor să bată de trei ori la rând în porţile metalice.
 
Procurorii au făcut verificări în Bulgaria şi în Italia în legătură cu Luiza Melencu - rechizitoriu
 
Potrivit documentului citat, pentru a verifica toate posibilele ipoteze privind dispariţia Luizei Melencu anchetatorii au făcut ample verificări.
 
Astfel, s-au dispus ordine europene de anchetă cu Italia, pentru a afla dacă Dincă şi familia sau legături cu reţele internaţionale de trafic de persoane.
 
„Din actele depuse la dosar, nu a rezultat niciun fel de legătură infracţională a inculpatului cu persoane care să fie cunoscute a se ocupa cu acest gen de infracţiune, nici pe teritoriul României, nici pe teritoriul Italiei”, potrivit actului de sesizare a instanţei.
 
De asemenea, pentru a verifica posibila aruncare a trupului Luizei Melencu în Dunăre, au fost efectuate verificări cu statul bulgar, pentru a se stabili dacă în perioada ulterioară zilei de 14 aprilie 2019 pe malul bulgăresc al Dunării a fost identificat vreun cadavru uman de sex feminin. Răspunsul, spun procurorii, a fost negativ.
 
„Verificările întreprinse la nivelul Direcţiei de Investigaţii Criminale indică faptul că din datele existente în dosarele de dispariţie coroborate cu datele rezultate în dosarul penal privind pe inculpatul Dincă Gheorghe (modul de operare, tipologia victimelor – vârsta, sex, aspect fizic, modalitatea de inducere în eroare a familiei victimei), nu au fost identificate cazuri privind persoane de sex feminin, sesizate ca fiind dispărute şi care ar putea fi victime ale infracţiunii de omor savârşite de inculpat. Aceste aspecte coroborate cu natura umană a fragmentelor osoase şi dentare calcinate ridicate din liziera de pădure, fragmente ce reconstituie un schelet unic al unei persoane de sex femininin cu vârsta între 15-19 ani, aşa cum s-a stabilit prin expertiză antropologică efectuată de către INML Mina Minovici Bucureşti, contribuie la concluzia logică că susţinerile inculpatului (atât din majoritatea declaraţiilor făcute, cât şi cele ce rezultă din interceptări) cu privire la uciderea şi incendierea corpului victimei Melencu Luiza sunt reale”, subliniază anchetatorii.
 
De altfel, procurorii au stabilit şi faptul că trupurile Alexandrei şi Luizei au ars în acelaşi incinerator.
 
Gheorghe Dincă şi-a schimbat de mai multe ori declaraţia cu privire la Luiza Melencu. Deşi iniţial a recunoscut că a ucis-o, ulterior el a infirmat această variantă. Mai mult, oamenii legii au ajuns la concluzia că el şi-a schimbat depoziţiile după ce a vizionat mai multe emisiuni TV în care s-a discutat despre dosarul lui.
 
„Toate probatoriile analizate, la care se adaugă interceptările ambientale şi informaţiile culese de colaboratorul cu identitate atribuită, dovedesc că tot scenariul prezentat cu privire la victima Melencu Luiza în ultima declaraţie a inculpatului din data de 09.01.2020, este o pură ficţiune, menită să împiedice finalizarea urmăririi penale şi să genereze alte posibile scenarii despre faptele comise”, explică procurorii DIICOT.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici