Cazul Caracal. Legist: De ce nu s-a făcut determinarea vârstei oaselor? Pentru că ies din masa de 15-19 ani

Doctorul legist Dan Mărculescu acuză anchetatorii că nu au făcut, până la această oră, determinarea cu radiocarbon a vârstei oaselor găsite în sacul indicat de Gheorghe Dincă în pădure, spunând că este posibil ca motivul să fie tocmai faptul că ele ies din masa de 15-19 ani.

4883 afișări
Imaginea articolului Cazul Caracal. Legist: De ce nu s-a făcut determinarea vârstei oaselor? Pentru că ies din masa de 15-19 ani

Cazul Caracal. Legist: De ce nu s-a făcut determinarea vârstei oaselor? Pentru că ies din masa de 15-19 ani

"De ce nu s-a făcut determinarea cu radiocarbon a vârstei oaselor? De o lună ridic această întrebare. Nu s-a practicat chestia asta, pentru că oasele alea ies din masa de 15-19 ani şi atunci s-a dus dracu şi ADN şi ADN mitocondrial şi tot ce vreţi dv. sub aspect genetic. Poate este indolenţă, nu pot să mi dau seama...", a declarat doctorul legist Dan Mărculescu, la Antena 3.

Legat de determinarea vârstei oaselor cu radiocarbon, procedura presupune că pe parcusul vieţii, carbonul este absorbit de organismele vii. Când un organism moare, acest proces se opreşte. Măsurând cât 14C a rămas nedezintegrat la un moment dat, se poate afla cu câtă vreme înainte acel organism a murit.

Legistul mai face referire şi la posibilitatea ca mama Luizei să se opună prelevării de probe biologice.

"În Marea Britanie refuză să ia sânge la şoferul beat, spunând că sângele e produsul meu biologic şi nu ţi-l dau să îl foloseşti împotriva mea. Aşa şi mama Luizei poate spune <<nu vreau să dau şi gata>>", a mai spus doctorul legist Dan Mărculescu.

Mama Luizei Melencu, fata de 19 ani dispărută în luna aprilie şi despre care Gheorghe Dincă a spus că a ucis-o, a refuzat ieri să fie luată de jandarmi şi dusă pentru recoltarea de noi probe biologice.

Taguri:
inml,
caracal,
melencu

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici