Cazul copilului care ar fi fost rănit la Grădiniţa "Scufiţa Roşie", investigat de Inspectoratul Şcolar

ISMB a declanşat, luni, o anchetă la Grădiniţa "Scufiţa Roşie", după ce tatăl unei fetiţe de trei ani a reclamat la Poliţie că aceasta a necesitat îngrijiri medicale în urma unei tăieturi de câţiva centimetri la bărbie, incidentul nefiind semnalat de educatoare.

1856 afișări
Imaginea articolului Cazul copilului care ar fi fost rănit la Grădiniţa "Scufiţa Roşie", investigat de Inspectoratul Şcolar

Cazul copilului care ar fi fost rănit la Grădiniţa "Scufiţa Roşie", investigat de Inspectoratul Şcolar (Imagine: Shutterstock)

"Vineri după-amiază, la această grădiniţă s-a produs un incident în care un copil a suferit un traumatism pentru care a fost transportat la spital, pentru îngrijiri medicale. ISMB nu a fost informat despre incident, aşa cum ar fi fost normal. Abia duminică, conducerea gădiniţei ne-a relatat despre incident", a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB), Marian Banu.

Potrivit lui Banu, ISMB a constituit, luni, o comisie care va cerceta acest caz, în condiţiile în care multe dintre informaţiile primite sunt contradictorii.

"Au fost cerute date despre incident directoarei, educatoarei, cât şi persoanei care se ocupă de îngrijire. Totodată, aşteptăm raportul medico-legal", a adăugat purtătorul de cuvânt al ISMB.

Incidentul a fost reclamat la Poliţie de tatăl fetiţei, care susţine că aceasta a venit de la grădiniţă cu o tăietură de câţiva centimetri la mandibulă, având nevoie de intervenţia medicilor, şi că educatoarea s-ar fi scuzat spunând că nu ştie ce s-a întâmplat, pentru că "era în tura de după-amiază".

Bucureşteanul a povestit, pentru MEDIAFAX, că vineri, în jurul orei 15.00, soţia sa s-a dus să ia copilul de la Grădiniţa "Scufiţa Roşie". Acolo, aceasta a observat că fetiţa avea o tăietură la mandibulă, în zona căreia se coagulase sânge.

"În acel moment, soţia mea s-a adresat educatoarei, care s-a scuzat şi a spus că nu ştie nimic, pentru că ea era în tura de după-amiază. Atunci, soţia mea şi educatoarea s-au dus la patul unde dormise fiica noastră şi au constatat o pată de sânge pe aşternuturi", a relatat părintele copilului.

Copilul a fost dus de părinţi la Spitalul "Marie Curie", pentru a-i fi acordate îngrijiri medicale. Tatăl fetiţei a mai spus că "rana a fost dezinfectată, iar apoi cusută cu trei fire".

"Nu pot să-mi fac un scenariu despre ceea ce s-a întâmplat. Nu am nici cea mai vagă idee", a adăugat el.

Tatăl a mai spus că în urma incidentului a depus, duminică, o plângere la Secţia 14 de Poliţie din Capitală, care urmează să stabilească circumstanţele în care s-a rănit sau a fost rănit copilul.

Contactată telefonic, educatoarea de la grădinţţa unde este înscris copilul a spus că nu doreşte să facă niciun fel de declaraţie.

Oficiali din cadrul Spitalului de Copii "Marie Curie" au precizat, tot pentru MEDIAFAX, că fetiţa prezenta o plagă contuză mentonieră (leziune la nivelul bărbiei).

"Va reveni peste şapte zile, pentru a i se scoate firele", au adăugat sursele citate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici