Cazul Cristinei Verona: Singura ipoteză valabilă este omorul urmat de sinucidere

Anchetatorii implicaţi în cazul jurnalistei Cristina Verona susţin că, din datele adunate până acum atât de procurori cât şi de poliţişti şi legişti, unica ipoteză care "rămâne în picioare" este cea a omorului urmat de suicid.

1791 afișări
Imaginea articolului Cazul Cristinei Verona: Singura ipoteză valabilă este omorul urmat de sinucidere

Cazul Cristinei Verona: Singura ipoteză valabilă este omorul urmat de sinucidere (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Se pun foarte multe întrebări, se ridică foarte multe probleme, care însă, din punctul nostru de vedere, nu au relevanţă în anchetă. Considerăm deja, din datele pe care le avem până la acest moment, că avem de-a face cu un caz, să-i spunem clasic, de omor urmat de sinucidere. Nu există niciun alt element care să ne ducă spre vreo altă variantă", a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, Diana Sarca, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, care are o experienţă de 13 ani la Serviciul Omoruri din instituţie.

Sarca a spus că, până la acest moment, poliţiştii nu au citat eventuali martori pentru a-i audia.

"Mărturiile pe care le-am auzit până acum sunt puţin relevante cauzei. Starea de sănătate fizică şi psihică a victimelor nu este un element esenţial în acest moment al anchetei, astfel că toate speculaţiile pe această temă nu îşi au rostul. În plus, nicio supoziţie cu privire la starea psihică a fostei jurnaliste nu este confirmată de vreun act medical", a declarat Sarca.

Ea a mai spus că, spre sfârşitul lunii trecute, Cristina Verona a luat legătura cu Poliţia, după ce a mers la o secţie din Capitală intenţionând să reclame un presupus furt de identitate pe Internet.

"Într-adevăr, a mers la o secţie, a spus că vrea să depună o plângere pentru un furt de identitate pe Internet, a început să scrie dar, la un moment dat, a renunţat şi a plecat, luând cu dumneaei şi hârtia pe care începuse să-şi scrie declaraţia. Este un detaliu care însă nu pare relevant pentru noi în acest moment. Într-un caz de omor avem de-a face cu o victimă şi un făptuitor, iar din punctul nostru de vedere, din ce ştim până în acest moment, în acest caz este vorba de omor urmat de sinucidere", a mai spus Diana Sarca.

Ipoteza a fost avansată de Diana Sarca încă de miercuri. Aceasta declara că Verona şi-a omorât mama, iar apoi s-a sinucis.

Concluziile criminaliştilor şi legiştilor au fost că Elena Pârvulescu, mama Cristinei Verona, a murit "în urma unei asfixii mecanice prin obturarea orificiului oro-nazal şi prin comprimare toracică", iar fostul jurnalist a murit "prin asfixie prin spânzurare".

"Toate datele ne duc la această concluzie. Locuinţa era închisă perfect pe dinăuntru, în casă nu există niciun semn de scotocire, pe victime nu există vreun semn că ar fi opus rezistenţă în faţa vreunui eventual atac, ambele cadavre au fost găsite îmbrăcate. Din toate aceste elemente nu putem ajunge decât la concluzia pe care v-am prezentat-o încă de ieri (miercuri, n.r.)", a conchis Sarca.

Elena Pârvulescu (de 77 de ani) şi Cristina Verona (de 44 de ani), mamă şi fiică, au fost găsite decedate, marţi seară, în cartierul Primăverii din Bucureşti, după ce Serviciul de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov a fost solicitat de către un bărbat în Bulevardul Primăverii, numărul 42.

Parchetul Tribunalului Bucureşti a fost sesizat marţi că într-un imobil situat pe Bulevardul Primăverii au fost găsite decedate două persoane de sex femeiesc.

"Autopsiile efectuate în data de 06.07.2011 au reliefat faptul că moartea persoanei de 77 de ani a fost violentă şi s-a datorat insuficienţei cardio-respiratorii acute, consecutivă unei asfixii mecanice prin obturarea orificiilor oro-nazale şi comprimare toracică, în timp ce moartea persoanei de 44 de a fost violentă şi s-a datorat insuficienţei cardio-respiratorii acute, consecutivă unei asfixii mecanice prin spânzurare; decesul celor două persoane s-a produs în urmă cu 4-5 zile", se arăta într-un comunicat de presă de marţi al Parchetului Tribunalului Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici