Cazul Ditrău: Încă un muncitor din Sri Lanka a ajuns la brutărie, unde urmează să fie angajat

Al treilea muncitor din Sri Lanka a ajuns la Ditrău, urmând să fie angajat la aceeaşi brutărie unde lucrează alţi doi colegi de-ai săi, dar pe partea de patiserie.

1555 afișări
Imaginea articolului Cazul Ditrău: Încă un muncitor din Sri Lanka a ajuns la brutărie, unde urmează să fie angajat

Cazul Ditrău: Încă un muncitor din Sri Lanka a ajuns la brutărie

Patronul brutăriei din Ditrău, Kollo Katalin, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că cei trei angajaţi din Sri Lanka vor locui împreună în localitatea Gheorgheni.

„A sosit aseară (luini seara - n.r.) în Ditrău de la Bucureşti cel de-al treilea muncitor din Sri Lanka, este un tânăr de treabă, are 24 de ani, şi este foarte încântat că a venit să lucreze în România. Îi facem acum formele de angajare, analizele medicale şi sper ca de joi să înceapă să lucreze, să intre în producţie. Va lucra două săptămâni alături de ceilalţi doi colegi din Sri Lanka dar, deoarece are experienţă şi a mai lucrat în domeniu, va lucra apoi la secţia de patiserie a brutăriei noastre. Cei trei angajaţi din Sri Lanka vor locui împreună în Gheorgheni”, a spus Kollo.

Aceasta a spus că noul venit are o iubită în Sri Lanka şi vrea să muncească în România pentru a strânge banii să-şi cumpere o casă.

Cazul de la Ditrău - unde 350 de săteni au protestat faţă de angajarea a doi muncitori din Sri Lanka la o brutărie - a ajuns până şi în presa internaţională.

Cei doi srilankezi au fost angajaţi în mod legal prin intermediul unui agenţii de recrutare la o brutărie din Ditrău, însă localnicii au spus că se tem că imigranţii vor pune în pericol siguranţa comunităţii şi tradiţiile culturale.

Avocatului Poporului a stabilit, însă, că tensiunile au pornit din cauza unui conflict mai vechi între brutărie şi foşti angajaţi. Apariţia celor doi cetăţeni sri-lankezi a acutizat acest conflict.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici