Cazul elevului de 12 ani care a murit la şcoala din Măgurele - Legişti: Băiatul avea o malformaţie congenitală vasculară

Băiatul care a murit la Liceul Teoretic "Horia Hulubei" din oraşul Măgurele, judeţul Ilfov, avea o malformaţie congenitală vasculară, au declarat joi, pentru MEDIAFAX, legiştii care au făcut necropsia.

10496 afișări
Imaginea articolului Cazul elevului de 12 ani care a murit la şcoala din Măgurele - Legişti: Băiatul avea o malformaţie congenitală vasculară

Cazul elevului de 12 ani care a murit la şcoala din Măgurele - Legişti: Băiatul avea o malformaţie congenitală vasculară

"Avea o malformaţie congenitală vasculară. A fost un anevrism care s-a rupt. Anevrismul aortic reprezintă o zona slăbită şi «umflată» în peretele aortei. Când aorta anevrismală este slăbită, se poate rupe şi provoacă hemoragie ce poate provoca deces rapid", au spus legiştii, precizând că ruperea anevrismului aortic este pe locul 15 în lista cauzelor de deces.

Băiatul, în vârstă de 12 ani, elev în clasa a VI-a la Liceul Teoretic "Horia Hulubei" din oraşul Măgurele, a murit miercuri dimineaţă, după ce a făcut convulsii şi a căzut, cu puţin timp înainte de începerea cursurilor.

Echipajul medical de la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov l-a găsit pe băiat în stop cardio-respirator, a încercat timp de aproximativ o oră să îl resusciteze, însă acesta nu a mai putut fi salvat.

Inspectorul general şcolar al judeţului Ilfov, Coca Codreanu, a declarat că femeia de serviciu a fost cea care l-a preluat pe băiat de pe holul şcolii, în jurul orei 07.40, şi l-a dus în clasă, iar ulterior acestuia i s-a făcut rău.

Codreanu a precizat că mama băiatului este cadru didactic în acea şcoală, iar tatăl este şofer la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici