Cazul fetiţei de 12 ani vândute pentru căsătorie: Mama şi viitoarea soacră, arestate preventiv

Mama fetiţei de 12 ani ţinută cu lanţuri la picioare şi obligată să se mărite cu un băiat de 10 ani, precum şi viitoarea soacră a acesteia, au fost arestate preventiv, vineri, pentru 29 de zile de către magistraţii Judecătoriei Constanţa.

467 afișări
Imaginea articolului Cazul fetiţei de 12 ani vândute pentru căsătorie: Mama şi viitoarea soacră, arestate preventiv

Cazul fetiţei de 12 ani vândute pentru căsătorie: Mama şi viitoarea soacră, arestate preventiv (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Magistraţii Judecătoriei Constanţa au admis, vineri, propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile formulată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa împotriva mamei fetiţei, Atige Selim, de 38 de ani, din localitatea Băneasa, şi a viitoarei ei soacre, Rubie Cerchez, de 27 de ani, din Valu lui Traian, acuzate de lipsire de libertate în mod ilegal, lovire sau alte violenţe şi rele tratamente aplicate minorului.

Decizia instanţei nu este definitivă, putând fi atacată în recurs la Tribunalul Constanţa.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii constănţeni, la sfârşitul anului trecut Atige Selim şi-a vândut fiica în vârstă de 12 ani celeilalte femei, Rubie Cerchez, pentru ca, în spiritul tradiţiei etniei rome din care fac parte familiile lor, minora să fie căsătorită împotriva voinţei sale cu fiul minor al acesteia, în vârstă de 10 ani. Din perioada vânzării şi până la 28 iulie, fetiţa a fost lipsită în mod ilegal de libertate la locuinţa viitoarei soacre, din comuna Valu lui Traian. Deşi ea a reuşit să fugă de mai multe ori de la locuinţa familiei viitorului soţ, a fost prinsă de fiecare dată şi adusă înapoi.

"La ultima astfel de încercare, în ziua de 26 iulie, mama sa i-a aplicat o corecţie fizică, prin lovirea repetată şi provocarea de leziuni corporale vindecabile în 8 - 9 zile de îngrijiri medicale, apoi ambele inculpate au legat-o pe victima minoră cu un lanţ de pat, în locuinţa celei de-a doua inculpate, din comuna Valu lui Traian", se menţionează în rechizitoriul procurorilor constănţeni.

Joi, cele două femei au fost reţinute pentru 24 de ore.

Fetiţa de 12 ani a fost găsită pe stradă de către un localnic din Valu lui Traian, care joi dimineaţă a sunat la 112 şi a anunţat că fata mergea pe strada Ceairului, având un lanţ în jurul gleznei piciorului drept, asigurat cu un lacăt.

Minora a fost dusă într-un centru de plasament a cărui adresă va fi ţinută secretă pentru ca părinţii acesteia să nu ia legătura cu ea.

De asemenea, fetiţa, care nu ştie limba română şi care nu are nici certificat de naştere, a mers, împreună cu un asistent social şi cu un psiholog, la Medicina Legală, unde a fost convinsă să se supună şi unui control ginecologic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici