Cazul fetiţei de doi ani dispărute în pădure: Asistenţii sociali încearcă să convingă părinţii să o dea în plasament

DGASPC Prahova s-a autosesizat în cazul fetiţei de doi ani dispărute în pădure, încearcând să convingă părinţii micuţei să o dea în plasament. Familia mai are patru copii, daţi în plasament în 2013 în regim de urgenţă, deoarece erau neglijaţi.

1057 afișări
Imaginea articolului Cazul fetiţei de doi ani dispărute în pădure: Asistenţii sociali încearcă să convingă părinţii să o dea în plasament

Cazul fetiţei de doi ani dispărute în pădure: Asistenţii sociali încearcă să convingă părinţii să o dea în plasament

Purtătorul de cuvânt al DGASPC Prahova, Corina Nicola, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că instituţia pe care o reprezintă s-a autosesizat în cazul fetiţei de 2 ani.

”Ne-am autosesizat. Colegii mei s-au dus la spital, unde e micuţa, au luat legătura şi cu mama ei. Se fac demersuri pentru instituirea unei măsuri de protecţie pentru copil, şi anume plasamentul la un asistent maternal. E necesar, însă, acordul mamei pentru instituirea acestei măsuri. Colegii mei îi explică faptul că e mai bine, pentru o perioadă, să lase copilul în grija altcuiva”, a declarat Nicola.

Potrivit acesteia, familia mai are patru copii, cu vârste de la 6 la 13 ani, care au fost luaţi, în 2013, în regim de urgenţă şi daţi în plasament, după ce autorităţile au fost sesizate că mama nu se ocupă corespunzător de ei.

”Sunt trei băieţi şi o fată. În 2013, au fost introduşi în sistemul de protecţie, la un organism privat autorizat, după ce am primit o sesizare că mama nu se ocupă corespunzător de ei, minorii fiind neglijaţi. Au fost preluaţi în regim de urgenţă. Mama a fost monitorizată, a ţinut legătura cu ei, s-a interesat de ei, i-a vizitat”, a spus purtătorul de cuvânt al DGASPC Prahova.

Fetiţa de 2 ani a dispărut, joi seara, într-o pădure din localitatea Zănoaga, judeţul Prahova, după ce a fost lăsată nesupravegheată de mamă. După aproximativ două ore, ea a fost găsită de câinele de urmă a Poliţiei, pe albia râului Teleajn. Copila a suferit o hipotermie şi a fost dusă la spital.

Primarul comunei Dumbrava, Marian Apostol, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că, pe perioada căutărilor, tatăl o alerga pe mamă, să o bată că i-a pierdut copilul.

”Voi cere decăderea din drepturile părinteşti. Nu se poate aşa ceva. Noi căutam fetiţa, cu poliţie, jandarmi, 100 de săteni şi tatăl o alerga pe mamă, prin pădure, să o bată că i-a pierdut copilul. Erau amândoi băuţi. Nu ştiam ce să fac mai repede, să-I despart pe ei sau să caut copilul”, a declarat Apostol.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici