Cazul îmbolnăvirii bebeluşilor - Ministrul Agriculturii: Vom face şi alte controale. Personalul fabricii din Argeş este sănătos

Ministrul Agriculurii, Achim Irimescu, a declarat, marţi, că vor continua controalele şi, în paralel, este aşteptat rezultatul testelor pentru aproximativ 140 de probe prelevate de la produsele lactate, după ce bacteria E. Coli a fost descoperită în produsele din judeţul Argeş

2028 afișări
Imaginea articolului Cazul îmbolnăvirii bebeluşilor - Ministrul Agriculturii: Vom face şi alte controale. Personalul fabricii din Argeş este sănătos

Ministrul Agriculturii: Vom face şi alte controale. Personalul fabricii din Argeş este sănătos

”În mod cert vom face şi alte controale. E logic, e normal. Noi am efectuat controalele respective la solicitatea Ministerului Sănătăţii, pentru că dânşii răspund de sănătatea umană, ANSVSA este reponsabilă cu siguranţa animalelor şi cu siguranţa alimentelor puse pe masa consumatorilor noştri”, a spus ministrul Agriculturii, prezent marţi la Comisia de buget a Camerei Deputaţilor.

Irimescu a precizat că s-au prelevat 337 de probe şi rezultatele au fost finalizare doar pentru 194 dintre acestea.

”Am fost informat că din cele 337 de probe prelevate la produsele lactate, la produse din carne şi la alte produse, am avut, ieri, rezultatul de la finalizarea testelor pentru 194 (...) din acestea au rezultat două elemente importante: s-a identificat escherichia coli la brânză, în lotul de 25 de kilograme de brânză proaspătă de vaci. Spunem cuvântul acesta -proaspătă- pentru că este vorba de lapte nepasteurizat şi din cauza aceasta veterinarii au mers la toate fermele care au furnizat laptele pentru că toţi specialiştii spun că aceasta este neapărat procedura care trebuie urmată. Şi, la un pui s-a prelevat eşantionul din frigiderul unei familii afectate şi era pui provenit din gospodăria respectivă, la Bacău”, a mai explicat Achim Irimescu.

Ministrul Agriculturii susţine că ar fi greu de crezut că s-ar fi putut realiza contaminarea cu bacteria E. Coli în comerţ. ”S-a verificat, iar personalul din fabrica respectivă este sănătos, deci nu e purtător de E-coli. Este greu de crezut că în comerţ s-ar fi putut realiza contaminarea, dar verificăm şi acolo”, a conchis acesta.

Bacteria E. Coli O26, care a fost cauza îmbolnăvirii bebeluşilor din Argeş, a fost descoperită în produse lactate ale firmei "Lactate Brădet" din Curtea de Argeş, potrivit ministrului Irimescu.

"Este vorba despre brânză proaspătă de vaci, 25 de kilograme. Lotul nu a mai fost găsit, între timp s-a stopat activitatea. Este vorba de Lactate Brădet din Curtea de Argeş. De asemenea, s-a mai găsit în carne de pasăre recoltată din frigiderul unei familii din Bacău, era o pasăre din gospodăria personală", a precizat, pentru MEDIAFAX, Irimescu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici