Cazul judecătoarei acuzate de corupţie sexuală: Carmen Mladen, verificată în 2006 de CSM, care a constatat că nu a comis o ilegalitate

Judecătoarea Carmen Mladen, reţinută de DNA pentru şantaj, a fost în 2006 în atenţia Consiliului Superior al Magistraturii, după ce a apărut într-o fotografie în timp ce cobora din maşina unui bărbat ce urma să aibă un proces, CSM stabilind atunci că magistratul nu a comis o ilegalitate.

1306 afișări
Imaginea articolului Cazul judecătoarei acuzate de corupţie sexuală: Carmen Mladen, verificată în 2006 de CSM, care a constatat că nu a comis o ilegalitate

Cazul judecătoarei acuzate de corupţie sexuală: Carmen Mladen, verificată în 2006 de CSM, care a constatat că nu a comis o ilegalitate (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Presa locală relata la acea vreme că, 14 februarie 2006, judecătoarea Carmen Mladen a fost surprinsă în momentul în care cobora din maşina lui Ilie Ion. Controversa a apărut în momentul în care s-a aflat că judecătoarea ar fi urmat să dea o decizie într-un dosar în care respectivul bărbat era parte, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Carmen Mladen a fost atunci verificată de către Consiliul Superior al Magistraturii, care a constatat că judecătoarea nu a săvârşit nicio abatere sau ilegalitate.

Bărbatul care a fost implicat la acea dată în scandal a negat şi neagă şi acum vreo implicare alături de magistrat şi consideră că toate lucrurile care s-au spus la acea vremea au fost false.

"Nu este nimic adevărat, aşa cum am afirmat şi în 2006, când au fost acele incidente. Eu cred că sunt ceva făcături, şi nu pentru mine, pentru doamna judecător. Eu o cunosc pe această doamnă judecator de peste 25 de ani. Lucram la Penitenciarul Craiova când dumneaei avea relaţii cu penitenciarul şi venea destul de des, ba în comisii de eliberare condiţionată, ba în diferite activităţi pe care noi le organizam cu Ministerul Justiţiei, cu Judecătoria. De unde şi până unde acele făcături, nu mi-am dat seama nici până în ziua de azi", a spus bărbatul.

Ion Ilie, bărbatul pentru care Carmen Mladen a intrat în atenţia CSM, crede că judecătoarea nu este vinovată nici pentru faptele pentru care a fost reţinută joi de procurorii anticorupţie.

Totodată, un avocat s-a declarat şocat de vestea reţinerii judecătoarei pentru şantaj.

"Raportându-ne la gravitatea faptei, nu pot să spun decât că sunt surprins, poate să meargă o astfel de părere şi spre ideea de şoc, întrucât şi eu îmi desfăşor activitatea în domeniul juridic şi aş fi vrut să nu aflu niciodată, nici măcar sub formă de suspiciune, că un coleg care îşi desfăşoară activitatea într-o astfel de breaslă este capabil să săvârşească o faptă pe care nu o mai calific. Este nedemn şi cred că nu poate în niciun fel să aibă o explicaţie, o scuză persoana care procedează astfel. (…) eu cred că pata neagră este pusă pe propria persoană, pe individualitatea sa, şi nicidecum pe instanţă, pe Curtea de Apel", a declarat Constantin Belu, avocat şi profesor.

Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Craiova, Aurel Ilie, a spus, la rândul său, că nu cunoaşte "niciun amănunt despre această cauză".

"Conform dispoziţiilor legii, în momentul în care se va decide o eventuală arestare urmează să se ia în discuţie suspendarea din funcţia de judecător, suspendarea pe care o poate decide doar CSM. Curtea de Apel Craiova nu cunoaşte niciun amănunt despre această cauză, nu avem până la această oră, din câte ştiu eu, un comunicat oficial al DNA", a declarat Aurel Ilie.

Judecătoarea Carmen Mladen de la Secţia civilă a Curţii de Apel Craiova a fost reţinută de procurorii DNA, alături Ionel Stoian, iar joi Curtea de Apel Bucureşti va decide dacă cei doi vor fi arestaţi, sub acuzaţia de şantaj.

Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie, judecătoarea Carmen Mladen a primit 5.000 de euro de la o persoană pe care o şantaja din 28 mai, împreună cu Ionel Stoian, căreia i-a spus că va face publice fapte compromiţătoare dacă nu primeşte banii.

În perioada 28 mai - 12 iunie, Carmen Mladen şi Ionel Stoian "au constrâns, în mod repetat, o persoană denunţătoare, parte vătămată în cauză, să le remită sume de bani, sub ameninţarea că vor da în vileag fapte presupus compromiţătoare pentru respectiva persoană", au precizat procurorii.

Cei doi au obţinut astfel 5.000 de euro de la persoana vătămată, banii fiind primiţi miercuri de judecătoarea Carmen Mladen.

În aceeaşi zi, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat reţinerea şi arestarea preventivă a magistratului de la Curtea de Apel Craiova.

Potrivit unor surse judiciare, Carmen Mladen este acuzată că ar fi întreţinut raporturi sexuale cu oameni de afaceri, despre care avea cunoştinţă că sunt căsătoriţi. Ulterior, judecătoarea le pretindea acestora sume de bani sau foloase, pentru a nu divulga detalii de natură să afecteze căsniciile lor.

Carmen Mladen a candidat în ianuarie şi, ulterior, în august 2011 pentru un post de judecător la Secţia comercială a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. ICCJ a formulat în august 2011 atunci aviz negativ în cazul judecătoarei Mladen.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici