Cazul miilor de oi scufundate în Marea Neagră. ISU anunţă câte animale au fost salvate. Intervenţiile, suspendate din cauza vremii

ISU Dobrogea anunţă să echipele au mai reuşit să salveze 17 oi din cele peste 14.000 aflate pe nava răsturnată în Portul Midia. Intervenţiile au fost suspendate din cauza vântului puternic.

3049 afișări
Imaginea articolului Cazul miilor de oi scufundate în Marea Neagră. ISU anunţă câte animale au fost salvate. Intervenţiile, suspendate din cauza vremii

ISU: 49 de oi din cele peste 14.000 aflate pe nava răsturnată au fost salvate

Potrivit ISU Dobrogea, au mai fost evacuate în viaţă 17 oi, însă intervenţia a fost sistată luni seara, din cauza vântului puternic.

„Astăzi (marţi - n.r.) va fi reluată activitatea dacă vremea ne permite şi vom fi în continuare acolo pentru a sprijini acţiunea”, spun reprezentanţii ISU Dobrogea.

Iniţial, numărul oilor salvate era de 32, iar acum a ajuns la 49.

O navă cu pavilion Palau s-a răsturnat, duminică, în Portul Midia. La bordul ei se aflau peste 14.000 de oi şi un echipaj format din 22 de sirieni. Toţi membri echipajului au fost salvaţi şi aduşi teferi la mal. Unul dintre ei a căzut peste bord, însă a fost scos din apă.

O organizaţie internaţională de salvare a animalelor susţinea că animalele moarte plutesc pe apă, iar luni nu a avut loc nicio operaţie de salvare. Gabriel Păun, directorul organizaţiei pentru Europa a organizaţiei „Animal International“, spunea, într-un comunicat de presă transmis luni, că o astfel de situaţie nu ar fi avut loc dacă România ar exporta carne, şi nu animale vii.

Gabriel Păun a descris şi scenele de groază cu animalele prinse în nava scufundată ca într-un sicriu de tablă: „Imaginile pe care le-am obţinut includ mii de animale prăbuşite în pereţii laterali ai vasului înainte ca acesta să intre sub apă şi animalele să se înece, urmate de filmări de astăzi dimineaţă cu animale moarte plutind pe apă. Nava a fost abandonată pe timpul nopţii, iar dimineaţă nu s-a efectuat nicio operaţiune de salvare pentru bietele animale”.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a dispus luni, investigaţii asupra incidentului din portul Constanţa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
navă,
oi,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici