Cazul poliţiştilor care au bătut un investigator sub acoperire: Agenţii rămân în arest

Cei trei poliţişti de la BCCO Constanţa care au fost arestaţi după ce au bătut un investigator sub acoperire rămân în detenţie, a decis definitiv, luni, instanţa supremă, care a respins recursul faţă de măsura preventivă.

818 afișări
Imaginea articolului Cazul poliţiştilor care au bătut un investigator sub acoperire: Agenţii rămân în arest

Cazul poliţiştilor care au bătut un investigator sub acoperire: Agenţii rămân în arest (Imagine: Viorel Dudau/ Arhiva Mediafax Foto)

Măsura preventivă a fost propusă Curţii de Apel Bucureşti, în 25 mai, de procurorii Parchetului general care i-au audiat pe cei trei poliţişti de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Constanţa.

Instanţa a admis propunerea, decizia de arestare preventivă fiind atacată cu recurs la instanţa supremă.

Luni, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a respins recursul, astfel că poliţiştii rămân în arest.

În motivarea arestării preventive, Curtea de Apel Bucureşti a notat că poliţiştii de la BCCO Constanţa acuzaţi de lipsire de libertate şi violenţe au dezbrăcat un investigator sub acoperire, l-au bătut cu o bâtă şi l-au ameninţat cu arma la tâmplă.

Potrivit unor surse judiciare, investigatorul sub acoperire ar fi încercat să realizeze un flagrant şi le-ar fi spus celor trei că este traficant de droguri. Pentru a fi şi mai convingător, el ar fi vrut să le dea mită, după care poliţiştii l-ar fi sechestrat şi agresat, au mai spus aceleaşi surse, potrivit cărora, la finalul flagrantului eşuat, investigatorul şi-ar fi dezvăluit identitatea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici