CAZUL REŢETELOR FALSE: Cele nouă persoane duse la audieri au fost arestate preventiv

Cele nouă persoane duse la audieri şi reţinute, în urma percheziţiilor făcute în cazul eliberărilor de reţete false au fost arestate preventiv pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, evaziune fiscală şi spălare de bani în domeniul farmaceutic, alta primind mandat de arestare în lipsă.

1411 afișări
Imaginea articolului CAZUL REŢETELOR FALSE: Cele nouă persoane duse la audieri au fost arestate preventiv

CAZUL REŢETELOR FALSE: Cele nouă persoane duse la audieri au fost arestate preventiv

Potrivit şefului BCCOA Alba Iulia, comisarul şef Traian Berbeceanu, judecătorii Tribunalului Hunedoara au emis, în noaptea de sâmbătă spre duminică, mandate de arestare pe numele celor nouă persoane reţinute în noaptea de vineri spre sâmbătă pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, evaziune fiscală şi spălare de bani în domeniul farmaceutic, o altă persoană primind mandat de arestare în lipsă.

Cele nouă persoane reţinute pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, evaziune fiscală şi spălare de bani în domeniul farmaceutic au fost duse în faţa judecatorilor Tribunalului Hunedoara cu propunere de arestare preventivă sâmbătă, după ora 14.00, iar pronunţarea a avut loc duminică dimineaţă, după ora 1:30.

Potrivit unor surse din rândul anchetei, în faţa judecătorilor au ajuns Tatiana Făgădar, consilier local, preşedintele organizaţiei municipale a PC Hunedoara, care face parte din conducerea judeţeană a unui lanţ de farmacii, soţul acesteia Iulian Făgădar, medicii oncologi Elisabeta Mezo, şeful Secţiei de Oncologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva, Alina Maura Popa, medic oncolog şi soţul acesteia, Călin Popa, fost ofiţer SRI. Au mai fost reţinuţi Cristian Doţiu şi Ciprian Ban, administratori la o farmacie din Hunedoara, Doţiu fiind şi director zonal la un lanţ de farmacii din Ilfov care avea puncte de lucru în Hunedoara şi Orăştie, Ramona Goia, administratorul unei farmacii din Deva, şi Adriana Enuţa, care ţinea contabilitatea firmelor implicate. Pentru toţi aceştia magistraţii au emis mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Mandatul de arestare în lipsă a fost emis pe numele unui fost consilier hunedorean în mandatul trecut din partea PC, Mihai Drăgoescu, care, potrivit anchetatorilor, a înfiinţat trei firme "fantomă", pe numele cărora emitea facturi false şi intermedia legăturile între medici şi farmacişti.

"Considerăm că nu sunt probe la dosar care să conducă la infracţiunile despre care se vorbeşte. Vom formula recurs", a declarat avocatul unui dintre inculpaţi, Nicoleta Iovănesc.

Peste 30 de persoane - medici, farmacişti, asistenţi de farmacie şi distribuitori de produse farmaceutice - au fost duse, vineri, la audieri, în urma percheziţiilor care au avut în cazul eliberărilor de reţete false.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici