Cazul suspiciunii de fraudă la BACALAUREAT: Anchetatorii au interceptări din cancelaria Liceului "Bolintineanu"

Anchetatorii au interceptări ale discuţiilor dintre profesori inclusiv din cancelaria Liceului "Dimitrie Bolintineanu", care vor fi folosite ca probe în dosar, au declarat marţi, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

674 afișări
Imaginea articolului Cazul suspiciunii de fraudă la BACALAUREAT: Anchetatorii au interceptări din cancelaria Liceului "Bolintineanu"

Cazul suspiciunii de fraudă la BACALAUREAT: Anchetatorii au interceptări din cancelaria Liceului "Bolintineanu" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit surselor citate, ofiţerii Serviciului Român de Informaţii au intrat pe firul cazului de la Liceul "Dimitrie Bolintineanu" în urmă cu aproximativ trei săptămâni şi au plasat microfoane în cancelaria profesorilor, precum şi în alte locuri din unitatea de învăţământ.

În acest context au rezultat ca probe la dosar o serie de înregistrări ambientale ale discuţiilor dintre profesori. Aceste înregistrări au putere probantă şi vor fi folosite la caz, au spus sursele judiciare citate.

Fosta directoare de la Liceul "Dimitrie Bolintineanu" Costica Vărzaru a luat bani de la elevi înscrişi la bacalaureat, intervenind să fie desemnaţi anumiţi supraveghetori "permisivi" şi o comisie care să poată fi influenţată în fraudarea examenului, potrivit Parchetului Tribunalului Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici