CCR a admis sesizările ÎCCJ şi PNL asupra Legii privind executarea alternativă, la domiciliu, a pedepselor

Curtea Constituţională a României a admis, miercuri, sesizările Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) şi PNL asupra Legii privind măsurile alternative de executare a pedepselor privative de libertate. Astfel proiectul se reîntorace la Parlament pentru a fi pus în acord cu decizia CCR.

740 afișări
Imaginea articolului CCR a admis sesizările ÎCCJ şi PNL asupra Legii privind executarea alternativă, la domiciliu, a pedepselor

CCR a admis sesizările ÎCCJ şi PNL asupra Legii privind executarea alternativă, la domiciliu, a pedepselor

Pe 26 aprilie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a anunţat că a sesizat CCR în legătură cu aspecte de neconstituţionalitate ale Legii privind măsurile alternative de executare a pedepselor privative de libertate.

La data de 7 mai şi PNL a sesizat luni CCR cu privire la legea ce vizează măsurile alternative de executare a pedepselor, sesizarea fiind comasată cu cea a ÎCCJ în dezbaterea din şedinţa de miercuri a CCR.

Pe 25 aprilie, deputaţii au adoptat proiectul de lege privind măsurile alternative de executare a pedepselor privative de libertate, persoanele condamnate pentru fapte de corupţie fiind exceptate din textul legii. Iniţiativa legislativă prevede instituirea unor măsuri alternative de executare a pedepselor privative de libertate. Potrivit proiectului de act normativ, aceste pedepse ar urma să poată fi executate fie la domiciliu, fie doar în zilele de sâmbătă şi duminică într-un centru special înfiinţat, fie prin "echivalent zile muncă în folosul comunităţii", fie în regim mixt, de "echivalent zile de muncă în folosul comunităţii" si de zile de executare sâmbătă si duminică într-un centru special înfiinţat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici