VIDEO  Ce a făcut o tânără după ce un congresman a declarat că „femeile grase sau urâte nu trebuie să-şi facă griji că rămân gravide”

  • O tânără se „răzbună” pe un congresman american în cel mai altruist mod.
  • Adolescenta americană a luat atitudine după ce congresmanul Matt Gaetz a insultat-o pe ea şi pe restul femeilor care nu se încadrează în standardele de frumuseţe sexiste, numindu-le „grase” şi „urâte”.
  • Olivia a „folosit” insultele oficialului la adresa sa şi a strâns 1,3 milioane de dolari, bani ce vor fi folosiţi pentru a finanţa întreruperile de sarcină.
5865 afișări
Imaginea articolului Ce a făcut o tânără după ce un congresman a declarat că „femeile grase sau urâte nu trebuie să-şi facă griji că rămân gravide”

FOTO 0liviajulianna/ Instagram & Joe Raedle

Olivia Julianna are 19 ani şi s-a decis să acţioneze după ce a fost jignită pentru cum arată (fat-shaming). Tânăra a transformat jignirea în resurse financiare pentru femeile care vor să facă întrerupere de sarcină.
 
Congresmanul a declarat că femeile care sunt „grase sau urâte” nu au de ce să se îngrijoreze că vor rămâne gravide şi n-ar mai putea face avort pentru că oricum, niciun bărbat nu ar dori să facă sex cu ele. 
 
Nu doar că congresmanul din Florida crede că femeile care îşi apără drepturile (câştigate şi aşa cu greu) sunt „urâte şi grase”, dar este şi mândru de poziţia sa. 
 
„De ce femeile cu cele mai mici şanse să rămână însărcinate sunt cele mai îngrijorate despre dreptul la avort? Nimeni nu vrea să te însămânţeze dacă arăţi ca o grasă! Oamenii aceştia sunt odioşi cu totul. Au 158 cm, 150 de kg şi spun ceva de genul „Dă-mi dreptul la avort, ori ies în stradă”, a spus politicianul în timpul unui summit din Tampa (SUA), zilele trecute. 
 
Olivia i-a răspuns lui Matt Gaetz pe Twitter: „Înţeleg că Matt Gaetz - presupus pedofil - a spus că întodeauana doar odioasele pe care nimeni nu vrea sa le lase gravide, sunt cele care ies la protest şi cer dreptul la avort. Eu n-am 158 cm înălţime, ci 155, 193 cm cu tocuri. Le port pentru ca bărbaţii ca tine să-şi amintească ce loc au de fapt.”
 
Politicianul nu s-a lăsat mai prejos şi a pus online o fotografie cu Olivia, cu descrierea „Dander raised” (declanşarea furiei trad.), sperând că aşa îşi va întări poziţia şi va fi aclamat. 
 
Aşa că Olivia, înloc să răspundă la atac, a jucat propria carte în mod altruist. „În onoarea lui Matt Gaetz, care m-a jignit public pentru cum arăt, voi strânge bani pentru Gen-Z for Choice, care finanţează întreruperile de sarcină în Statele Unite”
 
Dar în doar 72 de ore de la replica jignitoare postată de către congresman, tânăra a strâns 1,3 milioane de dolari.
 
„Ei bine, Matt Gaetz, trebuie să recunosc. Nu credeam că îţi pasă de dreptul la avort al activistelor, dar jignirea adusă mie a ajutat la strângerea de fonduri pentru întreruperi de sarcină. Aşa că ţi-am făcut o felicitare de mulţumire”. 

„Meciul” online dintre tânăra activistă şi congresman

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici