Ce afaceri are Octavian Grecu "Butoane": Ziua face parcuri şi grădiniţe, noaptea e cămătar

Afacerile legale ale lui Octavian Grecu "Butoane" i-au păstrat un profil discret în Giurgiu. Firma Versay Construct Company, la care Grecu este acţionar unic, nu are contracte cu statul.

1381 afișări
Imaginea articolului Ce afaceri are Octavian Grecu "Butoane": Ziua face parcuri şi grădiniţe, noaptea e cămătar

Ce afaceri are Octavian Grecu "Butoane": Ziua face parcuri şi grădiniţe, noaptea e cămătar

"Butoane" controlează însă o altă firmă de construcţii, Sara Com 2005, care a câştigat sau a încercat să câştige mai multe contracte din bani publici în judeţul Giurgiu. În 2008, Octavian Grecu a cumpărat firma de la Ştefan Aurel Drugă, apoi un an mai târziu, în 2009, i-a vândut-o lui Constantin Gheţa, care apare ca acţionar unic în această firmă.

Detaliul pe care cei doi parteneri de afaceri l-au uitat, pentru a ascunde urmele, a fost să schimbe şi sediul firmei, care apare la adresa de domiciliu a lui Octavian Grecu "Butoane" din Giurgiu. Firma şi-a declarat suspendarea temporară a activităţii la Registrul Comerţului, pe 5 mai 2011.

În martie 2010, firma Sara Com 2005 a câştigat o licitaţie publică în judeţul Giurgiu, în comuna Izvoarele. Contractul, în valoare de 700.000 de lei (aproximativ 170.000 de euro), viza construirea unui parc comunal. Primarul din Izvoarele, Alin Bănică Stanciu, este membru PNL, coleg de partid cu primarul din Giurgiu, Lucian Iliescu.

Firma controlată de "Butoane" a contestat şi două licitaţii publice pe care le-a pierdut, obţinând de la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor anularea procedurilor de atribuire a celor două contracte.

Citeşte mai multe despre afacerile ilegale ale lui Octavian Grecu "Butoane" pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici