Ce amenzi rişti dacă nu porţi masca în zonele aglomerate din Capitală

  • De astăzi, purtatul măştii devine obligatoriu în aer liber în Bucureşti
  • Zonele în care trebuie să porţi masca sunt drumurile pietonale aglomerate
  • În Centrul Vechi va trebui să porţi masca pe tot parcursul zilei
3770 afișări

Andreas tocmai a ieşit de la job şi nu ştia de noile restricţii impuse în Bucureşti. De astăzi, trebuie să porţi masca în Capitală şi în aer liber în zonele pietonale aglomerate. Dacă nu, rişti amenzi de minim 500 de lei.

„Sincer nu am avut idee, tocmai am ieşit de la metrou. Cam aiurea, acuma suntem în aer liber şi ar trebui să putem să respirăm ca oamenii”, spune Andreas. 

„Nu cred că are vreo diferenţă. În spaţii închise sunt de acord, dar în spaţiile deschise nu cred că are vreo  importanţă”, a declarat la rândul său Andrei Rusu. 

Alţi pietoni au regândit regulile impuse de autorităţi. „O port doar dacă sunt mai mult de 3 persoane”, a spus Ştefania.

Astăzi, poliţiştii au fost indulgenţi şi au împărţit doar avertismente şi măşti celor care se plimbau fără griji. Centrul Vechi, staţiile STB, autoagara, staţiile de taxi, gările CFR, târgurile, pieţele şi expoziţiile sunt locurile în care trebuie să porţi masca pe tot parcursul zilei.

În Centrul Vechi va trebui să porţi masca pe tot parcursul zilei, începând de astăzi. Poliţia ne-a spus că va atrage atenţia persoanelor care nu s-au conformat încă şi le va spune că vor putea primi amenzi. Însă, în celelalte zone pietonale aglomerate oamenii nu ştiu că trebuie să poarte încă mască şi nici poliţia nu le atrage încă atenţia. 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici