Ce ascunde ambalajul. Cum citeşti eticheta alimentelor

Produsele aflate la raft vor fi obligatoriu însoţite de menţiuni nutriţionale şi de sănătate, ce vor fi aprobate de o comisie naţională. Astfel, ştim ce mâncăm, dar şi cum să depistăm alimentele contrafăcute, informează cotidianul Gândul.

58 afișări
Imaginea articolului Ce ascunde ambalajul. Cum citeşti eticheta alimentelor

Ce ascunde ambalajul. Cum citeşti eticheta alimentelor (Imagine: Lucian Alecu/Mediafax Foto)

Verificaţi etichetele oricărui produs, susţin nutriţioniştii. Şi asta pentru că, de la carne şi lactate la ouă şi derivate din ouă, de la miere de albine şi cereale până la sucuri, alcool şi pâine, alimentele pe care le mâncăm zilnic sunt contrafăcute. Potrivit unui proiect publicat pentru dezbatere publică pe site-ul Ministerului Sănătăţii, etichetele alimentelor pe care sunt trecute menţiuni nutriţionale şi de sănătate vor fi aprobate de o comisie naţională, ce va funcţiona pe lângă Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Citeşte mai multe pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici