Ce joburi caută românii care vor să muncească în străinătate

Speranţa într-un trai mai bun îi face pe tot mai mulţi dintre români să caute cu asiduitate un loc de muncă în străinătate. Potrivit recrutorilor, numărul celor care au aplicat luna trecută pentru un job în străinătate a crescut cu aproape 8% faţă de perioada anterioară.

640 afișări
Imaginea articolului Ce joburi caută românii care vor să muncească în străinătate

Ce joburi caută românii care vor să muncească în străinătate (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Domeniile cele mai căutate au fost agricultura, hoteluri/turism sau construcţii, în timp ce ţările în care vor să se angajeze cei mai mulţi dintre români sunt Marea Britanie, Germania şi Italia.

Potrivit statisticilor portalului de recrutare Tjobs.ro, în luna mai, peste 62.000 de români au aplicat pentru un job în străinătate, în 29 de departamente şi pentru 41 de ţări.

Faţă de luna anterioară se remarcă o creştere a numărului celor care vor să se angajeze în străinătate cu aproape 8%, explicaţia recrutorilor fiind aceea că interesul românilor pentru jobrile din străinătate creşte la începutul verii, prima opţiune a acestora fiind angajările de sezon.

Află ce joburi caută românii în străinătate pe www.incont.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici