CE: MCV se va încheia când se vor îndeplini obiectivele. Să fie asigurată ireversibilitatea reformelor

MCV se va încheia când vor fi îndeplinite în mod satisfăcător toate obiectivele privind reforma sistemului judiciar şi lupta împotriva corupţiei la care s-a angajat statul român, a transmis MEDIAFAX un oficial CE, subliniind că trebuie asigurată ireversibilitarea şi sustenabilitatea reformelor.

139 afișări
Imaginea articolului CE: MCV se va încheia când se vor îndeplini obiectivele. Să fie asigurată ireversibilitatea reformelor

CE: MCV se va încheia când se vor îndeplini obiectivele. Să fie asigurată ireversibilitatea reformelor (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Mecanismul de Cooperare şi Verificare se referă la un angajament al statului român de a îndeplini toate obiectivele privind reforma sistemului judiciar şi lupta împotriva corupţiei. MCV se va încheia atunci când toate obiectivele vor fi îndeplinite în mod satisfăcător", a precizat un oficial al Comisiei Europene.

Acesta a subliniat faptul că preşedintele Jean-Claude Juncker "a stabilit ca obiectiv oferirea de ajutor pentru îndeplinirea condiţiilor de eliminare a MCV în timpul mandatului său". "Dacă România îşi consolidează rezultatele pozitive recente, asigurând sustenabilitatea şi ireversibilitatea reformelor, acest obiectiv este realizabil", a mai precizat oficialul CE.

În ceea ce priveşte decizia Camerei Deputaţilor de miercuri de a respinge cererea DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a deputatului PSD Ion Ochi, oficialul european a afirmat că CE "aşteaptă cu interes aplicarea sustenabilă şi coerentă a recomandărilor" sale.

"Raportul MCV din 2015 a notat faptul că deciziile din Parlament de a permite sau nu procurorilor să-i trateze pe parlamentari ca pe orice alţi cetăţeni par să fie lipsite de criterii obiective", a reamintit oficialul Comisiei Europene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici