CE: România rămâne printre statele care nu pot localiza apelantul la 112

România figurează în continuare printre cele şase state care nu au un sistem de localizare a apelantului în cazul telefoanelor către serviciul 112 efectuate din reţelele mobile, iar autorităţile de la Bucureşti nu au transmis încă date privind timpii de reacţie la apeluri, a anunţat, marţi, CE.

163 afișări
Imaginea articolului CE: România rămâne printre statele care nu pot localiza apelantul la 112

CE: România rămâne printre statele care nu pot localiza apelantul la 112 (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat CE dat publicităţii marţi, şase ţări se confruntă cu lipsa unui sistem de localizare a apelantului în cazul telefoanelor către 112 efectuate din reţelele mobile din Italia, Lituania, Olanda, Polonia, România şi Slovacia. Acestea fac, în prezent, obiectul procedurilor privind încălcarea dreptului comunitar, potrivit CE.

România este menţionată de asemenea între cele nouă ţări care nu au furnizat informaţii despre timpii de reacţie la apelurile către serviciul 112 din momentul stabilirii legăturii, alături de Belgia, Franţa, Italia, Cipru, Luxemburg, Malta, Polonia şi Slovacia.

De asemenea, România şi alte nouă state comunitare sunt menţionate de Comisie în categoria ţărilor care nu au furnizat informaţii privind capacitatea centrelor de preluare a apelurilor de urgenţă 112 de a răspunde în cel puţin o limbă a Uniunii Europene diferită de cea naţională sau oficială. Celelalte state menţionate la acest capitol sunt Belgia, Irlanda, Italia, Cipru, Letonia, Luxemburg, Polonia, Portugalia şi Slovacia.

Comisia Europeană a anunţat, în noiembrie 2007, că a început procedura de infringement împotriva României, pentru a se asigura că numărul de urgenţă funcţionează corespunzător.

Ultimul avertisment a fost transmis la începutul lunii aprilie, Comisia Europeană acordând României un termen de două luni, respectiv până la 4 iunie, pentru rezolvarea problemelor legate de funcţionarea sistemului 112.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici